Daily Diary

Zakynthos

‘ Goedeavond met Suntip. Meneer Tiellemans, wij hebben vervelend nieuws! Het hotel dat u heeft geboekt via onze website is 1 nacht overboekt! We hebben wel een andere optie voor u? ‘
Optie 1: 1 nacht ander hotel, 2 nachten in u geboekte hotel?
Optie 2: 3 nachten in een ander hotel met half pension ipv logies
‘ Zegt u het maar? ‘
Daar gingen we dan, optie 2 op naar hotel The Bay.


Laten we nog even in woorden uitdrukken hoe het was in Griekenland. Op het Griekse eiland Zakynthos. In het plaatsje Vassilikos, in hotel The Bay.
Op het moment dat je van het vliegveld het busje instapt richting je hotel/resort, kun je mij wijs maken wat je wil. Al vertel je mij dat ik ergens in het uiterste puntje van Turkije of Spanje zit, ik geloof het zo.
Alles lijkt daarin zo op elkaar. Bergen, bomen, planten, te smalle zandwegen. Het enige waarin Griekenland zich dan in onderscheid is dat er soms een heel klein wit ‘kerkje’ staat langs de weg met de Griekse vlag. Dat is waaraan je op dat moment Griekenland herkent.
Zakynthos is een klein eiland die behoort met onder andere Lefkas en Kefalonia tot de lonische Eilanden. Waarom? Omdat deze eilanden allemaal in de lonische zee liggen. Klinkt best logisch toch? Het eiland Zakynthos meet een oppervlakte van ongeveer 405,6 km.
We zaten helemaal in het uiterste puntje van Zakynthos namelijk in Vassilikos.

Vassilikos ligt helemaal in het zuidoosten van Zakynthos, in de nabijheid van schitterende zandstranden zoals Porto Zoro, Banana, Gerakas, Vourderi, Agios Nikolaos, Plaka en Porto Roma. Al deze stranden zijn populair en zeer geliefd bij zonaanbidders, zwemmers en watersportliefhebbers. Ondanks dat Vassilikos in een uithoeken ligt, komen er veel mensen die kant op om te genieten van de mooie stranden.
Wij waren maar een weekend in Griekenland en we hadden niet zo heel veel keus om dingen te gaan doen. Dit omdat er alleen op zondag een excursie was vanaf Tui en omdat wij een auto huren in het buitenland toch allebei best spannend vinden. Het hoeft niet perse jou schuld te zijn en je kent de wegen niet.
Zakynthos stad hadden we op zondag niks aan omdat dan alles dicht is. Ze zijn daar erg gelovig dus veel mensen trekken op zondag naar de kerk. Er wordt ook dadelijk siësta gehouden. Van 13.00uur ’s middags tot 18.00uur ’s avonds. En dat zie je dus vooral veel in die authentieke stadjes.

Op zich voor een weekend kon je je goed vermaken op ons resort. We zaten half pension wat ik achteraf erg prettig vond. Je krijgt je ontbijt buffet. Wat heel erg uitgebreid was en voor ieder wat wils. Daar eet je dan meer als normaal maar dat is oké. 2 van de 3 middagen sloegen wij onze lunch over omdat we nog genoeg vol zaten van het ontbijt. En ’s avonds aten we dan wat meer zodat we weer verzadigd waren tot de volgende dag!

We zijn heerlijk tot rust gekomen aan het water met zee uitzicht. Ons resort The Bay had een eigen privé strand waardoor er altijd wel plek was om te gaan liggen. Nu zaten wij daar ook in een gunstige tijd. Sowieso was ons hotel nooit heel erg druk bezocht door Nederlanders, maar zaten er over het algemeen veel Duitsers. Dit waarschijnlijk doordat er -buiten de plekjes waar je kunt komen vanaf ieder hotel- niet veel te doen was omdat je echt in het uiterste puntje zit.
Drinken moesten we zelf betalen en daar hadden ze een prima systeem voor. Je gaf door wat je wilde drinken, je gaf je kamer nummer op ( 05 ) en ze zetten een handtekening onder het bonnetje. Aan het einde van je vakantie rekende je dat af bij de receptie. Slim want aan de ene kant ben je het dan weer vergeten en uiteindelijk betaal je waarschijnlijk meer dan dat je het per keer uitgeeft. Bij het zwembad kwamen ze je drinken gewoon brengen, wat een super service is.

Laten we het dan nog even hebben over onze kamer, huisje, suite, hotel! WAUW! We hadden weinig betaald voor onze vakantie en het was ook nog een overboekt, maar suntip heeft dit perfect opgelost. Helemaal vanuit hun zelf! Dikke vette prima voor suntip&TUI!
We moesten even wachten op ons huisje aangezien er nog schoongemaakt moest worden. Gelukkig konden we al meteen gebruik maken van een welkoms drankje en het zwembad en dat was heel erg fijn.
Na ongeveer 2uurtjes wachten liep er een man mee naar onze kamer. Een mega terras -ten opzichte van alle andere waar we aan voorbij liepen- en toen de deur open ging, gingen onze monden ook open. Het leek op een mini Ibiza Beach house. Allen wit balken plafond, houten details. Oude houten vloer, mooie kasten wand, mega klaptafel!
2 bakmakers, een boven verdieping en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wij hadden geloof ik het grootste huisje wat er was. Het huisje telde 3 televisies 3 bedden. Er was ruimte genoeg. We hebben 3 mooie dagen zakynthos gehad en het is zeker een plek waar we nog wel een keer terug willen gaan. Waarschijnlijk dan wel ergens anders omdat je dan meer ziet van het eiland, maar het liefst neem ik het hotel dan mee.
Als wij bij het eten of drinken steeds ons kamer nummer door moesten geven ( 05 ) vroegen ze ook steeds verbaast na ‘zero five’? Kortom, kunde Gullie da betalen jonge?
Als wij dit weekend zo hadden geboekt hadden wij waarschijnlijk uitgekomen rond een prijs van €1250,- excl. het drinken en lunch. Ik ga niet zeggen wat we hebben betaald want dat vind ik zielig voor de mensen die er nog heen gaan! Haha!


αντίο
Tot ziens!

Hé, leuk dat je de moeite neemt mijn website te bekijken. Als echt Brabants modemeisje en fulltime koffiekind vind ik het tof je te verwelkomen. Leun achterover en spit deze site met liefde door en leave hier en daar een message, vind ik leuk! Loooove, leandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *