Daily Diary

WEEKENDTRIP: Valkenburg

Een dagje toerist in eigenland is niet alleen heel gezellig, maar ook nog eens onwijs inspirerend.
Deze tripjes maak ik de laatste tijd vaker met mensen die ik lief heb. Het bestaat niet eens alleen uit een dagje met elkaar, maar ook herinneringen maken, nieuwe plekken ontdekken, creativiteit en gezelligheid.
In Nederland zijn echt prachtige plekken te vinden en natuurlijk speelt het weer dan een grote rol. Afgelopen zondag ( 12-08-2018 ) besloten we met mijn schoonouders en schoonzusje naar Valkenburg te gaan.

Natuurlijk moet er in Limburg vlaai gegeten worden en dat was ook ons eerste doel van de dag. Helaas hadden ze alleen pudding-kruimel vlaai dus mijn schoonmoeder en ik sloegen deze ronde even over, maar de rest vond hem heerlijk. Kopje cappuccino en een warme kop chocolade melk kon er wel in – vraag me niet waarom Wilke die bestelde. Waarschijnlijk vond ze het gewoon lekker –

Het leek ons leuk om naar Valkenburg te gaan omdat we vroeger allemaal wel een gerodeld hadden. Top plan!
We liepen er naar toe en het was allemaal goed te doen met de drukte. Bij aankomst konden we kiezen uit diverse arrangementen. We wilde een beetje een dag bestedende activiteit en kozen voor het 3 activiteiten arrangement. Met de kabelbaan naar boven, rodelen en adventure golf. Dit kostte €14,95 p.p. vonden wij zeker waar voor ons geld. Je bent tenslotte toch een dagje weg.

Ik mocht met het rodelen een extra rondje, zo konden we dat ook nog even vast leggen op de vlog! Yay!
Ik vertelde tegen iedereen dat ik heel slecht was in mini golf. Ik verlies dit altijd en Nick beaamde dat meteen.
Applaus voor de winnaar! Na een hertelling bleek toch dat ik gewonnen had! Yeay!

Na de activiteiten zijn we wat gaan eten. Het was inmiddels 15.00uur en we hadden honger. We kozen ervoor om meteen de diner kaart te bekijken. Ik koos voor een Vega burger.
Een Vega burger bestaande uit kikkererwten en i.p.v. de frietjes bestelde ik warme groenten. Lekker!

Na het eten wilde we nog wat meer van Valkenburg zien. We liepen het stadje in waar toevallig ook nog een leuke Ibiza markt was. Gezellig!
Het was overigens ook prachtig weer en de terrassen zaten vol met mensen in een vakantie stemming. We hebben het onwijs naar ons zin gehad en het is zeker de moeite waard om een keer naar Valkenburg te rijden. Het is een prachtige stad, toeristisch maar mooi. Schattige en oude gebouwen.  Zeker voor herhaling vatbaar!

Hé, leuk dat je de moeite neemt mijn website te bekijken. Als echt Brabants modemeisje en fulltime koffiekind vind ik het tof je te verwelkomen. Leun achterover en spit deze site met liefde door en leave hier en daar een message, vind ik leuk! Loooove, leandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *