Daily Diary

Speciaalbierfestival Grave

Het is dat ik ’s morgens naar de winkel ging, anders was dit waarschijnlijk nooit gebeurd.
Ik kwam Danny – mijn broertje –  tegen in het dorp. Hij kwam van zijn vriendin af en belandde bij een vriend die net een nieuw huisje had. Nick en ik stopte daar om ook even een kijkje te nemen. Mijn broertje vroeg of wij wat speciaals te doen hadden die dag. En daar ging het mis. Ik antwoorde met nee en gelijk kwam er een dag vullend programma op het menu. Het speciaal bierfestival en aansluitend een hapje eten met papa en mama. Laat ik nu net een zwak hebben voor gezellige, spontane uitjes. Yes, i’m in!

bier

Eerst een kopje koffie bij papa en mama om hun te overtuigen om mee te gaan. Gezellig! Danny en ik gingen vast vooruit en papa en mama zouden later komen.
Het was wel een beetje gek, ik die nooit drink met mijn broertje die verzot is op speciaalbiertjes. Ik besloot dat ik het best een keer kon proberen en me zou laten verrassen door me broertje. Hij zou wel weten wat ik lekker vind. Daar gingen we hoor met z’n twee door onze geboorte stad.

broer

Voordat je het maasterrein aan de maas op kon moest je een glas kopen en daarbij kreeg je 3 bonnetjes. Het glas incl. 3 bonnetjes kostte €11,-. Steeds werd dan opnieuw je glas gevuld met een speciaalbiertje naar keuze. Er stonden ongeveer 23 stands. Eten, drinken, muziek en goed weer. Alles was in de stemming voor een gezellig feestje. Aan de maas, aan het water! Wat wil je nog meer op een zonnige zondag!
Mochten je 3 consumpties op zijn dan kon je gewoon losse bonnetjes bij kopen. De bonnetjes kostte €2,25 p.s. vond ik nog niks van te zeggen ten opzichte van muziek festivals.

Danny heeft mij onder andere La Chauffe Cherry, Kasteel Rouge en Delirium Red gevoerd. Ik denk dat de La Chauffe het meeste in de smaak viel. Ik vond die een beetje weg hebben van de liefmans. Dat is iets wat ik dan drink als water. Alleen ligt hierbij het alcohol percentage volgens mij iets hoger. – zei de alcohol expert….-

Danny besloot mij wat eten te geven omdat ik aangaf vol te gaan zitten en hem best al wel voelde hangen. Iets waar je ons erg blij mee maakt is een borrelplankje of Franse droge worst. Halleluja!  Dat stond er want wat pas er nou beter bij een speciaalbiertje. Daar stonden we dan, op te gaan in de gezellige menigte met een hapje en een drankje.

bier

Na dat glaasje ging het hard in mijn hoofd. Papa en mama belde dat ze er waren en wisten niet wat ze aan troffen. Ik tolde een beetje op mijn benen en kon alleen maar lachen. Ik had het warm en mijn benen waren wankel. We moesten de menigte door maar de afslagen en draaien die we moesten maken gingen niet heel lekker. haha! Wat hadden ze een lol. Ik drink namelijk nooit. Ja, misschien een x met kerst of oud en nieuw maar verder niet.

Volgend jaar is het zeker wat om met z’n alle te gaan en daar gezellig te genieten van een hapje ne drankje. Nick heeft mij trouwens opgehaald, dus ik ben veilig thuis gekomen! haha!

 

 

Ik ben Leandra, het gezicht achter Leandralisious.nl. Ten eerste tof dat je mijn blog bezoekt, ten tweede leer je mij kennen aan de hand van mijn blogs en recepten die ik maak. Laat gerust een berichtje achter, vind ik leuk! Liefs, Leandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *