Daily Diary

Roest, Cognac of Camel!

Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of je ziet de tofste interieurstijlen voorbij komen. Instagram en pinterest staat er vol mee. Super fijn want je haalt zo overal je inspiratie vandaan.
Toch blijft het voor mij lastig te kiezen wat ik nou leuk vind of mooi. Ik heb veel met diverse stijlen. Ik weet ook niet zo goed hoe ik mijn eigen interieur moet omschrijven.
Landelijke meubels maar door het hout erop lijkt het ook wel weer industrieel. Het onderstel is wit, valt het dan meer in de categorie Scandinavisch?
In mijn huisje heb ik zoveel mogelijk geprobeerd dezelfde kleuren te pakken. Zo is de kleur van mijn muur lambrisering dezelfde kleur als dat we de keuken hebben geverfd. Zo passen mijn meubels allemaal bij elkaar en ook de plankjes die zijn opgehangen hebben een match. Ik werk met veel zwart, wit, hout tinten in huis. Zelfs de foto’s aan de wand zijn op hout gedrukt.

Waar ik in mijn oude huis nog veel met wit en zacht roze werkte merkte ik snel dat ‘kleur’ niet helemaal mijn ding was. Ik word er onrustig van. Bij andere kijk ik altijd op hoe prachtig ze iets hebben ingericht met kleur en dat het allemaal zo perfect bij elkaar past. Ook dat lukt mij wel, maar toch ben ik nooit echt tevreden.

Tot een tijdje geleden. Roest, Cognac of Camel! Het is net hoe je het beestje wil noemen. De liefde voor deze kleur begon toen ik deze stoel op de kop tikte voor maar €15,-, ja mensen, €15,-. Is het geen plaatje?

interieur

Het onderstel van deze stoel was zilver en dat vond ik dus totaal niet passen in het interieur plaatje wat ik in mijn hoofd had. Ik kocht een spuitbus bij de Action en spoot het onderstel zwart. De oude afgebladderde ladder is net zo’n gelukje. Elke jaar is er weer een nieuwe VT wonen beurs waar ik met vriendinnetje Elke heen ga. Het is ONS jaarlijkse uitje. De eerste keer liep ik deze ladder omver om er vervolgens op slag verliefd op te worden. Hij is mee gegaan. Hoe? De hele dag heb ik er mee gesleept op de beurs en daarna is hij door weer en wind mee gegaan in de trein. Ik vraag me nog steeds af hoe het komt dat dat goed is gegaan. Ik had namelijk nog een paar zware tassen en een stenen schaal die mee MOEST! Ik heb al veel reacties gekregen op deze ladder en ben er nog steeds verliefd op.

De kleur roest, cognac of camel kwam helemaal terug in de interieur branche en dat zag je voorzichtig verschijnen. De terra cotta potten van- vroeger – zijn ineens ook weer helemaal ju van het. Bij de Xenos scoorde ik dit grijs met cognac afgewerkte kussen voor €9,-. Prima prijsje dacht ik zo. Later scoorde ik het achterste cognac kleurige kussen met motief bij de Karwei. Zo in combinatie met het wit en crème breekt het een beetje en wordt het geen donkere doel. De lijstjes boven de bank scoorde ik dan weer bij de Kwantum – I LOVE KWANTUM –

De doorzichtige lijstjes geven een leuk contrast op de muur doordat de kleur van de muur er mooi doorheen komt. Toch vond ik het niet af. Ik nam bij de Karwei een cognac kleurig verfstaaltje mee om die vervolgens achter het lijstje te plakken. Zo komt de kleur toch nog extra terug.
Ook de vierhoek hangers komen van Kwantum, hoe leuk zijn ze!

Dit is een beetje het pronkstuk van de woonkamer. Het hangt tegen de muur in het verlengde van de eettafel. De rekken zijn ongeveer een meter lang en ik zette daar weer spullen op die kloppen met de kleuren in het interieur.
Boven: Die spreuk kocht in bij een bloemist er staat op – Als je gisteren en morgen van je tijdlijn haalt is het vandaag feest – ik vind dat gezellige woordjes. Het glazen geraamte met veren kocht ik op het eerste weekendje weg met vrienden. We kwamen langs een té leuk woonwinkeltje en ik kon me niet beheersen. Ik vind het nog steeds z’n leuke toevoeging op de plank. De houten schijf komt van Action en paste er perfect bij.
De B staat natuurlijk voor Benji en het potje daarnaast is gevuld met een cactus. De cactus ernaast is natuurlijk weer van de Kwantum.

Onder: Als eerste die fles. Dat blijft toch weer een verhaal. Aangezien ik mijn interieur aan het omgooien was, was het tijd voor nieuwe spullen. Opzoek in de kringloop voor een schaal liet ik tegen die flessen aan – niet letterlijk gelukkig – Die moesten natuurlijk mee want dat was precies de kleur. Ik kocht er twee een glanzende en een matte. De spiegel kocht ik uiteraard bij Karwei. Ik vind spiegels interessant doordat zo’n klein dingetje je woonkamer al groter kan laten lijken.
Ik zie nu al dat er weer wat niet klopt. Gold Vibes? Serieus? Golden Vibes natuurlijk. Ach! Dit leuke letterbakje kocht ik ook op de VT wonenbeurs een jaar later. De kaarsjes kocht ik daar in tegen dat eerste jaar op de beurs. De lijstjes kocht ik bij de Leenbakker. Hier heb ik een kaartje van VT wonen ingedaan en onze trouwkaart. Wat romantisch!!

De rekjes zelf komen van de website vanEtje.nl

Als ik bekijk dat ik loop te klagen over het feit dat ik geen spiegel in de gang heb, heb ik er daar in tegen wel 2 of nog geen vierkante meter tegen de muur. Deze leuke spiegel van de Xenos met lamp kocht ik in de uitverkoop voor maar  8,- LOVEIT!

Op de eettafel kan accessoire niet ontbreken. Deze leuke potten van de Karwei passen weer volledig in het interieur. Door de cognac elementen gecombineerd met het crème en zwart. Ik zou zeggen niks meer aan doen.

Als je dan toch bezig bent moet je keuken accessoires ook passen bij de rest. Dit plankje hangt in het zicht vanuit de woonkamer. Ik vind daarom dat dat dan ook moet kloppen. Weer een fles van de kringloop en een fles wijn. Die ik overigens niet drink. Maar het kijkt leuk toch. De pot die ervoor staat gebruik ik voor de knoflook zoals je ziet – haha – . De pot zelf is van HK Living die ik kocht bij de Bijenkorf. De dit met de soepstengeltjes kreeg ik VORIG jaar voor mijn verjaardag. Omdat ik de potjes zo leuk vind, vind ik het zonde die open te maken. Daarom staan ze te pronken op de plank.
Mijn favoriete keukenmerk naast HK Living is toch wel echt Nicolas Vahe. Heerlijke producten in pracht verpakkingen. Zie hier een zout en de soya saus van hem. Ook beide eigenlijk niet in gebruik. – Shame on me – Daarnaast nog wat zwarte lepels en vrolijke rietjes en een potje om zelf kruidenboter te maken.

 

Dit was een kijkje in mijn woonkamer. Heb jij een inspirerende woonkamer? Welke kleuren heb jij in huis?

Ik ben Leandra, het gezicht achter Leandralisious.nl. Ten eerste tof dat je mijn blog bezoekt, ten tweede leer je mij kennen aan de hand van mijn blogs en recepten die ik maak. Laat gerust een berichtje achter, vind ik leuk! Liefs, Leandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *