Daily Diary

Overnight Oat

Hmm, een lege pot té lekkere pindakaas. Jammer dat die laatste restjes er niet uit gaan. Of..
Overnight Oats het lijkt een nieuwe trend. Je kunt het zo gek genoeg niet bedenken of het is te maken. Een overnight oat en eigenlijk niets minder dan een havermout papje die je – zoals overnight al zegt – een nacht laat staan. Door het warme goedje in een -bijna- lege pindakaaspot te doen wordt de pindakaas warm en smelt er mee in. Zo krijg je een lekker smaakje aan je overnight oat. Ik heb een simpele versie gemaakt met dingen die ik hier thuis had liggen, maar speciaal voor jullie zal ik hem hier met jullie delen.

Overnight Oat

Wat ik gebruikte voor deze overnight oat en hoe ik het maakte?

– 150 ml ( soja ) melk
– 40 gr havermout
– 20 gr lijnzaad
– 1 banaan
– 1 el honing
– 2 tl kaneel
– 2 mini tony chocolonly
– schuddebuikjes
– 1 bijna lege pot pindakaas van mister kitchens karamel zeezout

Ik deed de melk in de pan en maakte die warm. Ik verdeelde daar de havermout en lijnzaad in en pureerde ondertussen de banaan. – Blijf de havermout roeren, anders heb je kans dat het snel aan de bodem gaat zitten-
 Als je papje bijna klaar is roer je de banaan erdoorheen, doe er een kneepje honing in en de kaneel erbij. Laat het mengsel in het potje lopen en zet hem afgesloten in de koelkast voor een nacht. 
De volgende ochtend besloot ik er mini stukjes tony chocolonly en schuddebuiktjes op de doen voor extra lekkers.

Ook lekker met noten en vers fruit!

overnight oat

Ik vond het echt verrassend lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Het is een aanrader en het vult ook nog eens heel goed.  Waarschijnlijk had ik hem nog veel gezonder kunnen maken met fruit en noten. Dat is iets voor de volgende keer. Smakelijk eten!

Hé, leuk dat je de moeite neemt mijn website te bekijken. Als echt Brabants modemeisje en fulltime koffiekind vind ik het tof je te verwelkomen. Leun achterover en spit deze site met liefde door en leave hier en daar een message, vind ik leuk! Loooove, leandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *