Wist je dat; Postelein

Postelein

In mijn voorstel stukje vertelde ik over ‘postelein’. Het gezicht van Leandra sprak boekdelen en dat behoeft meer uitleg. Met de vraag aan Leandra wat zij dacht dat postelein was zei ze: ‘Ik vind het klinken als een rabarber soort.’ Nou ik kan je vertellen dat dat verre van dat klopt.

Postelein kan op diverse manieren gegeten worden, het kan vers van het land, maar het kan ook gekookt worden. Het lijkt een beetje op een bosje peterselie. De smaak van postelein is dus wat ik niet lekker vindt. Het heeft een licht zure en wat zoute smaak. Brr, de rillingen lopen over me lijf als ik hierover schrijf!
Postelein is een plant die hier in Nederland vooral in kassen worden gekweekt, maar op een beschutte plaats kan de plant ook in de zomer buiten groeien.

Postelein heeft ook een helende werking, het is namelijk koortsverlagend en het helpt ontstekingen en verstoppingen op te lossen. Postelein helpt ook als je last hebt van branden maagzuur. Je zou het spontaan gaan eten als je dit leest toch?

Gaan jullie het proberen?

OMA

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *