Daily Diary

Met deze series maak jij een ‘girlssleepover’ tot een hit

Ik wil het eens hebben over NETFLIX en dan niet perse over NETFLIX zelf maar meer over hoe en wat met diverse series. Eigenlijk wil ik het gewoon hebben over mijn NETFLIX guilty pleasures. Ik ga ze lekker één voor één behandelen zonder teveel #spoilers. Laat ik eens beginnen bij de meest spraakmakende serie van 2018/2019.

La casa de papel

De meest besproken spaanse misdaad serie van 2018. Iedereen was erover in rep en roer en térecht! Ik ben fan! Bedoel hallo, kijk le professor zichzelf eens even goed aan. Nu denk jij dat ik stiekem alleen op hem heb gelet maar dat is niet – helemaal – waar. Ik vind het tof dat er actie inzit ondanks dat ik normaal niet van de actie ben. Ik vind het spaanse accentje op de achtergrond – terwijl ik de ondertiteling lees – heerlijk klinken.
La casa de papel gaat over 8 overvallers die opgeleid worden tot echte criminelen met op de achtergrond het meesterbrein le professor. Ik wil niet veel zeggen maar als je hem nog niet gezien hebt, shame on you!

Elite

Na afloop van het kijken van series of films op NETFLIX maakt – desuperpopulairezegmaardoeitegenjegewonetvzenders – een lijst met films of series die gerelateerd zijn aan wat je gekeken hebt. Zo ook met Elite. Elite is een spaanse high school serie die gaat over een moord op de school. Nu ben ik een beetje een sucker voor dit soort high school achtige toestanden en kijk ik dat heerlijk op mijn vrije dagen achter elkaar helemaal weg. Ik vind het heerlijk. Waarom deze serie in de – misschienbenjehieringeinterresseerd – lijst kwam te staan was omdat 2 van de mede spelers overvallers zijn bij La casa de papel.

Insaliable

Ook dit is weer zo’n veel besproken serie, al was dit maar tijdelijk. Deze serie was veel besproken omdat het gaat over het meisje Patty. Vroeger was zij dik en niks waard, een aantal jaar later was ze dun en telde ze wel mee. Om te laten zien dat ze ook echt mee telde wilde ze mee doen aan een missverkiezing, lukt het haar om te winnen? Om die boodschap lag het even onder vuur. Op zich had ik zelf hier niet zo heel veel moeite mee. Het is een lekker overdreven meiden film en ik houd ervan. #guiltypleassure

Edha

Dit is een serie die mij aantrok in het feit dat het over een modeontwerpster ging. Je kent het wel een arme straat jongen die niks waard blijkt, maar tegenover de rest doet dat hij het wel gaat flikken en uiteindelijk, tja de liefde! Wraak en mysterieuze gebeurtenissen. Ik kan me -weer- voorstellen dat dit geen serie is die je samen kijkt met LE BF gaat kijken, maar ik bedoel. Zet hem even verplicht aan een potje voetbal kijken met een zak chips in de andere hand en #bingewatch even deze serie gewoon.

Baby

Baby is een serie die in een beetje hetzelfde valt als Elite. Baby gaat over twee rijke high school tieners die klaar zijn met hun klasgenoten en komen in de duistere onderwereld terecht. Het klinkt een beetje als een softie film maar hij kijkt zo lekker weg.

YOU

Ik bedoel, wow! Maar, wow! What the.. hell! Letterlijk en figuurlijk. Wat is dit voor een creapy serie, wauw. Geloof je me als ik nu extra achterom kijk. Zonder te veel te willen verklappen is hij creapy maar niet echt in horror sfeer. Echt je moet oprecht deze serie kijken. In deze serie wordt de zin ‘ik doe alles voor de liefde’ heel erg serieus genomen. Zelfs Le BF wilde mee kijken vanaf aflevering 7.. ja really vanaf aflevering 7 inderdaad. Bij deze serie moét er echt een vervolg komen en de laatste scene houd daar ook wel de opties mee open. Geloof me dit houd de gemoederen nog wel even bezig!

Dirty John

Dan nog even over Dirty John. Dit zou de ‘echte’ versie moeten zijn van de bovengenoemde serie. Na het – in 1 dag – kijken van deze serie snap ik de overeenkomst aan de ene kant wel, maar aan de andere kant. Ik bedoel, huh!? Begrijp me niet verkeerd het is nog steeds creapy en bleh, maar toch is het allemaal een beetje anders. Toch vind ik het een toffe serie om te volgen.
Wil nu wel de echte John, of wie dan ook eindelijk opstaan!?

YouMeHer

Deze serie begon ik omdat ik me echt verveelde en me bedacht dat ik best eens een nieuwe serie kon beginnen. Maar HOE kun je 3 seizoenen, 30 afleveringen van á 45 minuten maken over een stel wat eigenlijk nog niet weet of dit het is in hun relatie. Het is een serie die ik begon en gelijk een beetje apart vond maar leuk om naar te kijken. Bij seizoen twee merkte ik dat ik steeds minder aandachtig bleef kijken en gerust eens tussendoor naar de wc kon gaan zonder hem op pauze te zetten. Normaliter zou ik de serie dan kappen, maar daar vond ik hem dan net weer wat te leuk voor. Ik zou gewoon eens beginnen met kijken en oordeel dan zelf.

Sex Education

Als je nog niks hebt gehoord over deze – voeljejeslechtkijkdandit – Netflix verzoekje, dan vraag ik je vriendelijk om meteen je Netflix pagina te openen en hem te gaan starten. Het is een leuke serie waarin je mee kan leven in de vorm van plaats vervangende schaamte voor onze nogal preutse Otis. De zoon van een sekstherapeut. Otis komt in contact met de rebel van de school en zij komt met het goede idee om sekstherapieën te geven op school. Geloof me, dit wil je zien!

Isn’t it romantic

Geloof je mij als ik je zeg dat ik van slechte-goede films houdt. Het is een guilty pleassure onder de guilty pleassures. Slechte vrouwen films, ik blijf er voor thuis! Behalve voor deze. Deze film kan je denk ik alleen volledig kijken met drank en popcorn. Dit is ook precies wat ik fout deed waarschijnlijk. Ik keek de film op een zondagochtend, mwa niet de beste keuze. Deze film gaat over een jonge architecte die een hekel heeft aan romantische comedy’s. Na een ongeluk .. ach, waarschijnlijk raad je het al. Ga het zelf maar zien!

Queen of the South

Ik heb mijn favoriet tot het laatste bewaard. Jongens, ik kreeg deze serie getipt maar man o man. Ik vind dit zo’n toffe serie. Je zit er meteen in en je weet vanaf het begin waar je aan toe bent. Teresa wordt gedwongen te werken in een drugskartel nadat haar vriend is vermoord en hij een geheim boekje heeft achtergelaten. Ze zal zelf moeten proberen te overleven.
Geen slechte terug of vooruit blikken en wauw, wat hebben ze dit goed gecast. Het is niet alleen een kneiter goede serie, maar heeft er iemand op James gelet? JEZUS!

Heb jij jou nog leuke tips of een aanvulling? Laat het me dan even weten en wie weet maak ik over een tijd wel weer een review!

Hé, leuk dat je de moeite neemt mijn website te bekijken. Als echt Brabants modemeisje en fulltime koffiekind vind ik het tof je te verwelkomen. Leun achterover en spit deze site met liefde door en leave hier en daar een message, vind ik leuk! Loooove, leandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *