Daily Diary

‘Leandra, eet jij ooit wel eens thuis?’

‘Leandra, eet jij ooit wel eens thuis?’
Hoe kom je aan de tijd en vooral het geld? Hoe is het mogelijk dat jij zoveel ‘foodfoto’s’ hebt om te kunnen plaatsen?
Dit is een greep uit de tal vragen die ik wekelijks krijg aan de hand van mijn posts op mijn sociale media. Om voor eens en altijd antwoord te geven op die vragen ga ik ze hier beantwoorden.
Laten we aftrappen met de meest gestelde vraag.

Hoe kom je aan de tijd en vooral het geld?
Heb ik je ooit al eens verteld dat je best creatief om kunt gaan met deze vraag. Ik werk parttime – lees 32 uur vind ik nog vrij fulltime maar goed – dus door die aantal vrije uurtjes kun je best veel doen. Het is ook gewoon een kwestie van plannen. Wanneer ga je lunchen en wanneer spreek je af voor een koffie date. Zo ga je dus een beetje om met de tijd. Het geld is eigenlijk weer een vraag op zich.
Het zou tof zijn als ik kon zeggen dat ik elke maand een beetje aan de kant leg om deze uitjes te plannen, maar dat is helaas niet zo. Zou het wel een stuk makkelijker maken. Ik heb wel een tip hoe je er dus mee om gaat als je meerdere malen lekker buiten de deur wil snoepen maar je er geen bakken geld aan uit wil geven. Kijk de menu kaart eens goed door en kies niet voor je standaard menu. Er staan echt lekkere dingen in het goedkopere segment.
Geef jezelf de tijd om de menukaart even goed door te spitten. Kan je zomaar vele euries schelen. Wil je dit nou niet zo opzichtig doen tegenover je tafelgezelschap. Bekijk dan thuis alvast de menukaart door om zo je keuze te maken.
Handig om ook eens bij je drinken te doen.

Eet jij  nog wel eens thuis?
Believe me als ik je vertel dat ik eigenlijk bijna elke avond thuis eet. Het woord ‘bijna’ doet de zin niet zoveel goeds i know. Maar ik kan je ook niet met 100% overtuiging zeggen dat ik ‘altijd’ thuis eet ’s avonds want dat is niet zo. Het is wel zo dat ik het buiten de deur lunchen echt sinds een lange tijd wel heb herontdekt en vooral het buiten de deur ontbijten vind ik echt een uitvinding. Ik ben ’s morgens en ’s middags veel productiever dan ’s avonds. Ik vind het dus veel fijner om overdag buiten de deur te eten. Plus daarbij dat het veel goeds doet voor de foto’s als het lekker licht is.
Buiten de deur ontbijten vind ik tegenwoordig echt een uitvinding. Ik vind het heerlijk om lekker spontaan ergens te gaan ontbijten. Helemaal als het zonnetje lekker schijnt. Het is echt top want daarna heb je heel de dag nog voor je. Ook niet erg als zo’n ontbijtje lekker uitloopt terwijl je geniet op een terrasje van je overdosis koffie.
Lunchen is iets wat ik het meeste doe als je kijkt naar de opties ontbijt, lunch of diner. Het fijne daaraan is dat je lekker je tijd kan nemen maar het ook even iets vluchtigs kan zijn. Oh man, wat kan ik nu al uitkijken naar het lunchen op een lekkere zomerdag op een terrasje. Jongens, bring me the good weather back!

 

Ben jij nooit bang om aan te komen met al dat eten?
Nou, mijn gewicht en ik zijn nooit echt hand in hand gegaan en sinds de afgelopen jaren ben ik me daar echt pas bewust van geworden – hallo inzicht -. Ik ben daar dus wel degelijk mee bezig alleen ben ik wel iemand die van lekker eten houdt. – STOP alle dieet goeroes – hoor ik mensen nu heel hard roepen: ‘ Lekker eten hoeft niet alleen buiten de deur hoor’ I know. Als iemand dat weet ben ik dat misschien zelf wel. Dat neemt niet weg dat ik het als een onwijze luxe zie dat ik dat allemaal nog kan doen. Nu betekent dat natuurlijk niet dat ik bij elk restaurantje als eerste in de rij moet staan, maar het betekent wel dat ik altijd heel erg bewust ben van wat ik bestel. Ik zal nooit als ik weet dat ik die week 3x een lunch heb gepland elke keer een broodje bestellen. Ik zal dan altijd een keuze maken welke dag ik dat dan doe bijvoorbeeld. Of als het spontaan gebeurd zal ik altijd bedenken wat ik die week al gegeten heb. Ik ben inmiddels – na die paar jaar – getraind in die keuzes. Het neemt niet weg dat ik er zeker van aan kan komen. Daarom probeer ik alles rondom die eventuele lunches te plannen en zo gezond mogelijk te eten. – Willen mijn vrienden opstaan –  die mensen die namelijk nu denken, huh? gisteren at je nog.. klopt, maar ook die keuze daar ben ik mij bewust van.
Hé, maar ik heb ook tips waardoor je je keuze wat makkelijker kan maken als je gaat lunchen terwijl je op je gewicht let.

 

Komen er een paar.
1. Bestel je eventuele sauzen apart van je eten. Je mag dit best vragen aan de ober er zal niemand bezwaar tegen hebben. JIJ stopt het in je mond. 
2. Probeer water te drinken bij je eten. Zo heb je geen dubbele calorieën die je hoeft te verbranden. 
3. Compenseer: Kies je voor frietjes bij je eten? Neem dan bijvoorbeeld geen toetje. Wil je perse dat chocotaartje eten? Vraag dan of ze iets van groente hebben i.p.v. frietjes. Geen zin om te compenseren in je avondje uiteten? Niet doen dan! Let je de rest van de week toch wat beter op!
4. Misschien wel het meest belangrijke: GENIET! Beloof je me dat je dat zult doen?

Hoe kom je aan AL die foodfoto’s?
Oké, deze vraag krijg ik niet perse het meeste maar wekt vaak wel de meeste verbazing op. En nu is het niet dat ik bij de mensen naast mij ga vragen of ik hun bord mag fotograferen, maar het hangt er niet heel ver van af. Al die gezellige uitjes doe ik eigenlijk nooit alleen en heb altijd wel mensen waar ik gezellig ergens mee een koffietentje opzoek om lekker bij te kletsen. Ook die mensen volgen mij op sociale media maar ook zijn dat vaak naaste mensen zoals familie, vrienden en/of collega’s. Al deze mensen weten natuurlijk wat er gebeurd als we ergens een restaurantje in duiken. Nu klinkt het alsof ik met die mensen wat ga drinken op voorwaarden, dat is niet helemaal waar. Ik vraag wel altijd aan ze of ze een fotootje willen maken. Nu zijn er al een paar mensen die automatisch hun camera erbij pakken en al in de houding klaar gaan zitten als ze de koffie komen serveren. Haha. Best wel erg als ik het zo vertel!
Mensen vinden het ook echt niet altijd even leuk al kost het vaak een paar seconde. Le BF vind het bijvoorbeeld echt niet altijd leuk maar hij doet het dan toch, niet te lang en niet te moeilijk. Ook mama is één van de mensen die al weet hoe laat het is als we ergens gaan eten. Ze vraagt aan mij wat ik wil eten en zelf pakt ze wat anders. Waarom? Omdat ik dan twee borden heb om te fotograferen. Erg? Misschien wel maar ik zou daar zelf nooit om vragen. Maar mama weet hoe ik te werk ga dus werkt ze wel lekker mee. Haha, top vrouw!
Nou, zo heb ik dan eigenlijk al een foto of 4 á 5 bij 1 tentje. Koffie, check. Lunch, lunch van de persoon die mee is, foto van mezelf met de koffie, foto van mezelf met de lunch. Hallo een week Instagram!
Ook wil ik een shout-out doen naar vriendinnetjes Elsemiek en Patty waarmee ik letterlijk ‘Insta-Fooddates’ in plan. We plannen dan een dag waarop we beginnen met een ontbijt, door gaan voor koffie en uiteindelijk eindigen bij Dunkin Donuts.
Wat ik er ook nog bij moet vertellen is dat NIET al mijn foodfoto’s gemaakt worden in restaurantjes. Ik maak er ook geregeld wat thuis. Ik werk dan met camera en statief en diverse achtergrondjes. En ja dan maak ik zelf mijn eten. Het klinkt een beetje zoals vroeger: ‘Zullen we restaurantje spelen?’ Doe ik nu dus nog alleen dan in een iets volwassenere versie. haha!

Nou, hopelijk zijn jullie weer wat wijzer en kunnen jullie met en gerust hart verder leven. Nee, even zonder gekkigheid. Hopelijk heb ik antwoord gegeven op de vragen die jullie hadden en is het een beetje duidelijker. Denk je nu bij jezelf, duidelijk? Er is helemaal niks duidelijk. Of heb je nog een brandende vraag? Stel hem dan gewoon!

Loooove!

 

 

Hé, leuk dat je de moeite neemt mijn website te bekijken. Als echt Brabants modemeisje en fulltime koffiekind vind ik het tof je te verwelkomen. Leun achterover en spit deze site met liefde door en leave hier en daar een message, vind ik leuk! Loooove, leandra

10 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *