Daily Diary

Hotspot: Proeflokaal Zuiders

In de poll van afgelopen zondag ( 3 Feb ) vond een duidelijke meerderheid dat het een tof idee
zou zijn als ik zou gaan #hotspothoppen.
Ik vind trouwens oprecht dat dit woord moet worden opgenomen in het woordenboek
Het idee is dat ik diverse hotspots af ga en jullie mijn ervaring vertel. Dit aan de hand van een blog en een Instagram post.

Ik vond het leuk dat er zo enthousiast op gereageerd werd dat ik er meteen mee aan de slag ben gegaan. De eerste die aftrapt is ‘Proeflokaal Zuiders’ in Uden.

Dit is één van de tentjes waar ik graag en vaak kom. Het is bij mij in het dorp en het is een top plek als je even een klein hapje wil doen. Ook voor de grootte eters is dit een goede plek om je maag te vullen.

Ik heb een zwak voor industriële goed afgestelde interieurs en dan is dit echt een walhalla. De combinatie van natuurlijke producten met hun kenmerkende mosterdgele – om in foodtaal te blijven – muur en accessoires  maken het proeflokaal voor wat het is.

Ze hebben een uitgebreide kaart en ook hier slaag je met een grootte of kleine maag.
Zuiders maakt gebruik van het ‘Share your Dinner’ concept. Ik vind het een leuke toevoeging aan de kaart. Je kunt met 2 personen een hapjes plank bestellen en je krijgt een prachtig volle geserveerde plank vol lekkers. Dit varieert tussen een soepje, broodjes en een toetje.

Ook leuk en met recht mijn favoriet zijn de ‘Pixtos’ dit zijn kleine hapjes waarvan jij zelf de keuze maakt wat je besteld. Pintox komen uit Spanje en werden altijd gegeten als kleine snack zoals ze het zelf benoemen.
Deze pintox variëren met de prijs van €2,90 tot een pintos xl van á €4,90 . Je kunt bij Zuiders ook altijd terecht voor gewoon een borrelhapje of voor een maaltijd.

 

In de zomer zit je er heerlijk. Ze hebben een ruim terras die net zo leuk is opgezet als de binnenkant.

Nieuwsgierig geworden?

Proeflokaal Zuiders
Markt 5
5401 GN
Uden
www.zuiders.nl
Instagram: @Zuidersproeflokaal

Hé, leuk dat je de moeite neemt mijn website te bekijken. Als echt Brabants modemeisje en fulltime koffiekind vind ik het tof je te verwelkomen. Leun achterover en spit deze site met liefde door en leave hier en daar een message, vind ik leuk! Loooove, leandra

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *