Het eetdagboek van.. Marloes Tiellemans

In het eetdagboek van komen mensen aan het woord die direct of indirect wat te maken hebben met voeding en bewegen. Deze week is Marloes Tiellemans aan het woord.

Ik ben..

Marloes Tiellemans, 23 jaar en onlangs afgestudeerd als diëtiste. Op het moment ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen praktijk wat natuurlijk super spannend is!

 Altijd in de koelkast..

In de koelkast ligt eigenlijk altijd een pak melk. Melk drink ik iedere ochtend bij het ontbijt. Daarnaast ligt er altijd wat mager gehakt of kip in de koelkast zodat ik snel een maaltijd kan klaarmaken als ik een dagje de deur uit moet.

Wat moet je altijd meenemen bij de supermarkt..

Lekkere smaakjes thee! Vooral in de winter vind ik het heerlijk om een kopje thee te drinken. 

Je favoriete gerecht..

Lasagne!

Het vreselijkste wat ik ooit gegeten heb is..

Erwten. Die structuur is zo naar dat ik het nooit meer wil eten. Zitten de erwten in een gerecht verwerkt (niet te veel) dan kan ik het nog wel op eten.

Mijn favoriete restaurant is..

Tapas restaurants. Heerlijk om een hele avond te tafelen & vooral al die toetjes!

Guilty pleasure..

Chocola!!!!

Dit heb ik ALTIJD in huis..

Kipfilet, kwark en 20+ kaas. O ja en eiwitrepen. Ik sport wekelijks heel wat af, dus voor mij het is van belang om voldoende eiwitten tot me te nemen en als diëtist zijnde let ik natuurlijk ook net wat te vaak op de calorieën.

Gezond eten is voor mij..

Balans. De wisseling tussen verantwoord eten en kunnen genieten. Een feestje moet leuk zijn en daar hoort zo nu en dan ook zeker een drankje bij. ik ben er dan ook van mening dat in een verantwoorde voeding  een taartje, drankje of een lekker hapje thuishoren.

Vlees of Vis..

Beide!

Wat heb je altijd in je broodtrommel..

Een appel! One apple a day keeps the docter away J Iedere dag 2 stuks fruit! Bij het ontbijt eet ik meestal 1 stuk fruit en de tweede is dan vaak een appel. Lekker makkelijk mee te nemen en makkelijk op te eten.

Ik erger me dood aan..

Producten die moeilijk open te maken zijn… Ik ben nogal prikkelbaar in de vroege morgen. Een pak melk dat alles dan onder knoeit als ik het open wil maken, kan mijn humeur dan gemakkelijk verpesten.

Als snack heb ik het liefst..

Pizza! Of een frikandel of een kaassouffle of een kroket of chips of koekjes. Uhm alles wat eigenlijk niet zo heel gezond is.

De tip die ik mee geef is..

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Eet normale voedingsmiddelen zoals melk, kip, vis, brood, pasta en aardappelen in ‘normale’ porties. Nu denk je wat is normaal? Op het voedingscentrum worden de ‘normale’ portie groottes aangegeven.

 Marloes blijven volgen en benieuwd hoe haar diëtiste praktijk groeit? Dat kan! Volg haar via haar facebook pagina door op het icoontje te klikken!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *