Het eetdagboek van.. Karin van der Linden

Het eetdagboek van..

Ik ben.. Karin van der Linden (37), natuurvoedingsadviseur en eigenaresse van Prachtig Krachtig Puur Natuur. Salon voor natuurvoedingsadvies, schoonheidssalon en zwangerschapsmassages. Opgeleid in de medische wereld met later als specialisatie natuurvoeding. Ik loop in oktober mijn tweede marathon en geef borstvoeding aan onze 8 maanden oude dochter, die helaas te kampen heeft met allergieën. Daardoor eet ik nu wat eenzijdiger dan ik gewend ben.

Altijd in de koelkast.. Groenten, groenten en groenten. Welke, dat is afhankelijk van het seizoen. Daar probeer ik wel zoveel mogelijk op af te stemmen. Al ligt er altijd wel witlof, dat kan zowel in zomer als winter.

Wat moet je altijd meenemen bij de supermarkt.. Yam brood. Oranje verpakking. Heerlijk brood en geen gluten, lactose, enz. Google er maar eens naar. Ik heb altijd de oranje verpakking.

Je favoriete gerecht.. Zonder enige twijfel: zalm. Het liefst de gerookte variant van de plaatselijke vishandel, want dan wel vers J.

Het vreselijkste wat ik ooit gegeten heb is.. Oef, even nadenken. Ik denk toch wel oesters daar maak je mij niet blij mee.

Mijn favoriete restaurant is.. Het Sentiment in Heeswijk-Dinther. Ze houden er rekening met allergieën. En dat vind ik top!

Guilty pleasure.. Heel verrassend… pure chocolade. Need I say more?

Dit heb ik ALTIJD in huis.. Noten, ongebrand en ongezouten. Diverse varianten.

Gezond eten is voor mij.. Mijn way of life.

Vlees of Vis.. Vis

Wat heb je altijd in je broodtrommel.. Salade (echt waar!) niet iedere dag sla uiteraard. Variatie is heel belangrijk. Maar bijvoorbeeld witlofsalade, maaltijdsalade, venkel, bieten, ga zo maar door.

Ik erger me dood aan.. het feit dat fabrikanten nog altijd ongelofelijk veel suikers toevoegen aan hun producten. Daar zou nou wat aan gedaan moeten worden. Terwijl ze puur lekkerder zijn én gezonder.

Als snack heb ik het liefst.. Mag ik hier weer chocolade zeggen? Bij de Ekoplaza hebben ze momenteel vijf varianten van mijn favoriet. Té lekker.

De tip die ik mee geef is.. Wil je gezonder eten, neem je eigen tempo en laat je goed informeren, of doe zelfonderzoek. Als je eetpatroon veranderd zonder erbij na te denken ontstaan er gemakkelijk tekorten. Daar krijg je vroeg of laat problemen van. Onthoud dat het altijd om een gedragverandering gaat, doe dat geleidelijk aan   want zo houd je het het langst vol en dáár gaat het om.