Het eetdagboek van: Frederieke Berbers

Het eetdagboek van: 

Ik ben Frederieke Berbers, 20 jaar oud en woon in Sambeek. Afgelopen schooljaar ben ik op het CIOS in Arnhem afgestuurd als Fitness & Health Coördinator en ben ik in september begonnen op de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding in Nijmegen.
Buiten mijn studie om ben ik werkzaam als bootcamp/fitness- instructeur bij Bewegez in Boxmeer en Fitland in Mill.
Aangezien ik veel moet sporten en bewegen, vind ook ik het belangrijk om enigszins op mijn voeding te letten. Daarom wil ik jullie graag een kijkje laten nemen in mijn eetdagboek!

Altijd in de koelkast:
Heel saai maar ik heb altijd een kan met water in de koelkast staan. Ik drink namelijk zelden frisdrank. Ook liggen er altijd eieren en beleg voor op mijn brood. Voor de rest eigenlijk niet iets heel speciaals.

Wat moet je altijd meenemen bij de supermarkt:
Aangezien ik nog bij mijn ouders woon doe ik bijna nooit de boodschappen. Maar als ik die doe heb ik eigenlijk niet echt iets wat ik standaard meeneem. Maar ik zorg er wel altijd voor dat ik iets ‘gezonds’ meeneem. Zodat ik altijd wel iets in huis heb in plaats van iets ongezonds.

Je favoriete gerecht:
Oei, deze vraag vind ik moeilijk! Ik heb eigenlijk niet echt 1 favoriete gerecht, want ik vind veel dingen erg lekker. Maar je mag me altijd wakker maken voor een goede Italiaanse pasta of pizza! Welke dat is maakt eigenlijk niet zo veel uit.

Het vreselijkste wat ik ooit gegeten heb:
Het vreselijkste zou ik me zo niet meer kunnen herinneren. Maar ik hou niet van vis, dus ik denk dat dat het is.

Mijn favoriete restaurant is:
Het liefst ga ik uit eten bij een Italiaans restaurant. Het maakt mij niet zo veel uit welke, maar het eten bij Al Vesuvio in Gemert is erg goed (aanrader)!

Guilty pleasure:
Hier is geen twijfel over mogelijk! Milka chocoladereep pinda/karamel  😉

Dit heb ik ALTIJD in huis:
Het liefst zoveel mogelijk groente en fruit. Wanneer je het ziet liggen ben je ook eerder geneigd om dat te gaan eten in plaats van koekjes of snoepjes.

Gezond eten is voor mij:
Voor mij is gezond eten iets waarbij alles een beetje verdeeld/ in balans is. Het liefst natuurlijk iets met zo min mogelijk (verzadigde) vetten, en juist veel groente.

Vlees of Vis:
Zoals ik hierboven ook al verteld heb hou ik niet van vis en kies ik voor vlees.

Wat heb je altijd in je broodtrommel:
In mijn broodtrommel heb ik volkorenboterhammen met het liefst kaas of kipfilet. Als het er thuis is, doe ik er nog graag wat plakjes komkommer of tomaat tussen. Ook neem ik 1 of 2 stuks fruit mee.

Ik erger me dood aan:
Ik vind het verschrikkelijk als er iemand langs me een broodje met zalm zit te eten. Ik vind het gewoon heel erg stinken.

Als snack heb ik het liefst:
Als snack heb ik het liefst een stuk fruit. Wanneer ik naar school of naar het werk ga neem ik vaak een appel, peer, banaan of mandarijn mee. Die zijn gewoon makkelijk om mee te nemen. Ook eet ik soms tussendoor wat yoghurt met muesli en fruit.

Dit zijn wel snacks die ik het liefst eet, maar ook ik pak weleens een koekje tussendoor 😉

De tip die ik mee geef is:
Probeer een middenweg te vinden in je voeding. Ik vind het zelf belangrijk om niet te streng op mijn voeding te letten, maar daarvoor sport ik ook. Dus mijn tip is: eet en drink met mate. Alles wat ‘te’ is, is niet goed, dus probeer daar een balans in te vinden. Het moet namelijk nog wel leuk blijven!

 

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *