Het eetdagboek van.. Renaldo Nouws

Ik ben …
Ik ben Renaldo Nouws, 17 jaar en kom uit Roosendaal. Sinds dat ik me kan herinneren sta ik
altijd in de keuken taarten en koekjes te bakken. Sinds ongeveer 2 jaar geleden met ook ik
me gaan richten op een healthy lifestyle die bij mij past. Dit is een zoektocht die niet binnen
1 dag klaar is. Ik heb nu een half tussenjaar en ben een foodblog begonnen. Op deze manier
kan ik hopelijk andere mensen helpen om een lifestyle te vinden die bij hem of haar past. Dit
doe ik doormiddel van heerlijke gezonde recepten met soms cheatmeal. Ook film ik
sommige recepten en zet ik ze op mijn YouTube-kanaal. Zo kan ik nog beter overbrengen
hoe makkelijk het is een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ook staan er op de website tips
& tricks over hoe jij een lifestyle gaat vinden die bij jou past!

Altijd in de koelkast..
Definitely blauwe bessen en kokosyoghurt. Ik eet het bijna elke dag als tussendoortje met
een flinke schep home made granola. Ik gebruik kokosyoghurt in plaats van gewone yoghurt,
omdat ik het gevoel heb dat het zo min mogelijk eten van zuivel een positief effect heeft op
mijn huid.

Wat moet je altijd meenemen bij de supermarkt..
Blauwe bessen, kokosyoghurt en noten.

Je favoriete gerecht..
Voor gezond is mijn favoriet kip met gegrilde courgette en rucolamayonaise. In Roosendaal
zit een lunchcafé waar ik heel graag kom eten. Ik bestel altijd dit gerecht en maak thuis mijn
eigen variatie hierop. Als guilty pleasure is mijn favoriet de chocolate Christmas cake die ook
op de website staat. Dit is een hele makkelijke taart en je kan hem versieren hoe je zelf wil.
Zo is deze taart te gebruiken voor elke gelegenheid! En niet te vergeten, deze taart is
overheerlijk

Het vreselijkste wat ik ooit gegeten heb is..
Rodekool, erwtjes en wortels uit een pot. Ik eet (bijna) nooit eten uit een pot. Vol met E-
nummers en het smaakt naar niks. Echt een no go in mijn lifestyle!

Mijn favoriete restaurant is..
Le Bouleau in Bergen op zoom. Alles is superlekker en het eten wordt bijna als een
kunstwerk geserveerd. Dit vind ik trouwens ook heel belangrijk. Eten moet er heerlijk en
mooi uitzien!

Guilty pleasure..
Toastjes met brie!

Dit heb ik ALTIJD in huis..
Havermout. Ik eet bijna elke dag havermout als ontbijt. De ene keer met banaan, dan met
bosbessen of appel.

Gezond eten is voor mij..
Heel belangrijk! Ik eet 4 à 5 dagen helemaal gezond met niet al te veel vlees en vis. In het
weekend probeer ik gewoon te genieten en er niet teveel over na te denken. Ik maar
weekschema’s zodat ik niet elk moment van de dag moet nadenken wat ik nog moet eten!

Vlees of Vis..
Vis!

Wat heb je altijd in je broodtrommel..
Home made protein cookies en bananenbrood

Ik erger me dood aan..
Rucola die na 1 dag open al stinkt!

Als snack heb ik het liefst..
Bananenbrood en notenballetjes

De tip die ik mee geef is..
Geniet van alles wat je eet! Geef nieuwe recepten een kans en probeer ze thuis te maken.
Als je iets slechts wil eten, eet dan een stukje chocolade en niet de hele reep (of 2)! Dit is het
lastigste wat er is. Mocht dit voorkomen, eet de volgende dag gewoon weer lekker gezond!

Ik hoop dat jullie mij een beetje beter hebben leren kennen. Neem een kijkje op de
website voor meer inspiratie over de weg naar jou healthy lifestyle.
Instagram
www.foodbyrenaldo.com