Het eetdagboek van.. Janneke Hermus

Ik ben.. Janneke Hermus, 32 jaar grafisch vormgever. Ik deel mijn strijd tegen de kilo’s via getfit.janneke, de teller staat op -55 kilo! Ik probeer mensen te motiveren en inspireren door te laten zien dat je echt niet alleen maar aan de blaadjes sla hoeft als je kilo’s kwijt wilt raken!

Altijd in de koelkast.. Oe dat zijn een paar dingen eigenlijk. Ik heb altijd iets van kwark of Griekse yoghurt, mozzarella light en 30 + kaas in de koelkast liggen. Mijn nieuwste verslaving, zilveruitjes mogen ook niet ontbreken!

Wat moet je altijd meenemen bij de supermarkt.. naast de producten van hierboven staan ook paprika’s, broccoli, mandarijnen, zuivelspread light en spa rood op het wekelijkse boodschappen lijstje.

Je favoriete gerecht.. als je even op mijn Instagram spiekt kun je het denk ik wel raden, mijn favo gerecht is natuurlijk een magioni pizza en dan het liefste de bloemkool variant!

Het vreselijkste wat ik ooit gegeten heb is.. gekookt eiwit! Brr die textuur, vreselijk. Zit overigens in de familie want mijn oma gruwelde hier ook altijd van.

Mijn favoriete restaurant is.. het liefst gewoon een bistro, zonder te veel poespas. Eenvoudige gerechten, goed stuk vlees met groenten garnituur.

Guilty pleasure.. mayonaise!

Dit heb ik ALTIJD in huis.. Appels, komkommer, wortels, paprika, uien (uit eigen moestuin) eiwitpoeder om fluffs te maken, Low carb wraps en eiwitrepen.

Gezond eten is voor mij.. de balans vinden tussen gezond eten en jezelf ook iets minder gezonds gunnen. Vooral als je een levensstijl wilt veranderen en je gewicht wilt verliezen maar ook af een toen nog wilt genieten.

Vlees of Vis.. Vlees! Ik eet nooit vis. Het is heerlijk maar mijn lichaam is het daar niet mee eens, na het eten van vis wordt ik bijna altijd niet lekker. Iets met de eiwitten in de vis als deze verhit worden.

Wat heb je altijd in je broodtrommel.. Lowcarb wraps, ik eet bijna geen brood meer. Ik vind het heerlijk hoor maar dit is ook z’n dingetje waar mijn lichaam minder goed op gaat.

Ik erger me dood aan.. mensen die smakken of met volle mond praten. Ik werk sinds kort bij een enorm bedrijf waarbij ik mijn pauze deel met een hele boel mensen in een aula, alsof je weer op school zit. En dan pas merk je hoe vies mensen kunnen eten.

Als snack heb ik het liefst.. dadels met pindakaas is mijn nieuwste verslaving, of plakjes kalkoenfilet met augurk. Komkommer sandwiches zijn ook een aanrader!

De tip die ik mee geef is.. Heb je moeite met gewicht verliezen? Kijk dan eens kritisch naar wat je op een dag of week allemaal in je mond stopt, leg het voor jezelf vast met foto’s. Zo kun je goed zien wat je valkuilen zijn als het gaat om voeding. O en wees ook niet te streng voor jezelf, je mag best wel eens wat slechts eten. Ik hanteer zelf de 80/20 methode 80% gezond en bewust eten en 20% eten wat ik wil. Blijf genieten!

Instagram: @getfit.janneke

Facebook: getfit.janneke

Website: https://getfitjanneke.tumblr.com