FOODFLASH; Dinnerdate?

Ik wil het met jullie hebben over ontbijten. Vroeger toen ik nog een kleine Leandra was nam ik met regelmaat geen ontbijt. Mijn vader deed dat ook nooit dus waarom moest ik dat wel? We hebben het dan wel over de periode dat ik zelf naar de middelbare school ging. Voorheen moest ik wel eten van mama. Én hoe vaak mama ook zei dat het slecht was om niet te ontbijten, deed ik het niet. Puber hé!
‘Het is de belangrijkste start van de dag.’ zei ze dan.

Nu na een paar jaar weet ik dat ook wel. Je moet natuurlijk je motor draaiende houden. Als er geen olie in gaat heeft de auto geen energie om te rijden en dan doet hij niet zoveel. Dat is natuurlijk met je lichaam precies hetzelfde. Geef je je auto de verkeerde olie dan stottert hij of hij komt niet eens vooruit. Dus als je je lichaam voeding die het niet nodig heeft of waar je niet tegen komt dan sputtert het weer tegen. Goed, klaar met dit sentimentele gelul, Ik weet namelijk nog niet eens waar ik de olie van mijn auto moet vullen.

Het nu mogelijke ‘dinnerdate’ kan wel eens een andere wending krijgen. Dan bedoel ik wel dat het nog steeds te maken heeft met eten, maar ik denk dat het woord zich verplaatst van de avond naar de ochtend. Op steeds meer plekken op de wereld poppen er leuke, schattige ontbijttentjes uit de grond. Het wordt steeds meer een ding om ’s morgens ergens te gaan ontbijten met iemand. Van een lekker vers croissantje met een vers sapje tot een luxe smoothie bowl met kleurrijke topping. Ik denk dat niks meer té gek is. Buiten de deur ontbijten voelt toch echt als een ander uitje als uiteten ’s avonds. Vind ik dan. Als ik denk aan dat soort tentjes zie ik ze ook al helemaal voor me. Vintage interieur gecombineerd met echte interieur trends. Inspelend op de foodtrends. Ik droom er helemaal bij weg.

Bij veel restaurantjes kun je terecht vanaf  11.00uur voor een kop koffie met en stuk vers gebak, maar nog niet echt voor een ontbijtje.
Helaas heb ik hier nog geen ontbijttentje gevonden die ik in mijn hoofd heb, maar ik hoop dat zoiets er nog komt. Heerlijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *