FOODFLASH; Did you say chocolate?

Er is een hoop nieuws te vertellen op het gebied van food vandaag. Vooral in de categorie ik wil het niet eten, maar ik kan er niet vanaf blijven. We praten hier over chocolade en niet zomaar chocolade.

Tony’s chocolonely, je kent het vast wel en zo niet ‘onder welke steen heb jij geleefd’ snel proberen dan. Hun populairste reep is volgens mij wel de melk chocolade met karamel – zeezout. Ik heb het idee dat het een beetje daar begonnen is en dat daarna elk merk van wat voor een product ook ineens karamel – zeezout is gaan gebruiken. Het sloeg aan als een bom.

Om het half jaar komt tony’s met een nieuwe chocolade op de markt. Je snapt natuurlijk wel dat dat niet zomaar een chocolade is. Natuurlijk hebben ze ook wel melk chocolade en puur, maar ze staan vooral bekent om hun smaak combinaties.
Denk maar eens aan ;
– Donkere melk pretzel toffee
– melk noga
– puur amandel zeezout
– puur pecan kokos
– wit framboos knettersuiker

Klinkt als een dit maakt mijn maandag minder zwaar rijtje toch.
Het was dus weer tijd voor een nieuwe smaak in hun rijtje estafetterepen. De smaak voor de zomer wordt: romige witte chocolade met knisperende kokos en friszoete ananas, geïnspireerd op ’n pina colada ( maar dan zonder alcohol ) . Deze tropische reep wordt zeker jouw gepassioneerde zomerliefde. Let’s go ananas! Zoals ze het zelf omschrijven.

Ik ben benieuwd naar deze smaak ondanks dat ik geen fan ben van witte chocolade.
Deze reep is vanaf 9 april te vinden bij de Albert Heijn.

Sinds een tijdje heb ik zelf Hands off my chocolate ontdekt en dan vooral de smaak ‘crispy cookie caramel sea salt milk chocolate’ oh my chocolate! Die is echt een partijtje hemels. Nu komen ze met een nieuwe smaak op de proppen en daar ben ik ook echt heel erg nieuwsgierig na!
Ik heb het over de ‘red velvet white chocolate’. Ik bedoel het is niet zomaar chocolade. Hij blijkt niet alleen te smaken als de wel bekende red velvet taart, maar hij ziet er ook nog eens zo uit!

Ten opzichte van Tony’s chocolonely is de reep een stuk goedkoper en net zo uniek. Als je voor het chocolade schap staat in de supermarkt moet je je oog eens laten vallen op dit merk. Zo zie je dat ook hun aparte smaken hebben.
Hands off my chocolate springt vaker in op ‘foodtrends’. Zo hebben ze al een keer een caramel macchiato gemaakt geïnspireerd op de koffie van de Starbucks. Maar ook Cookie Dough  van Ben&Jerry’s.

De red velvet white chocolate reep van hands off my chocolate ligt vanaf 10 april in de winkels bij onder andere Jumbo.

 

HA-HA, als jij dacht dat we er al waren heb je het mis. Ik heb namelijk nog één knaller op het programma staan. En deze ga je bijna niet geloven.
We gaan een spelletje doen. Ze zijn er in het bruin, maar ook in het wit?

Weet jij het al? Nog een hint: Er komt nog één kleur bij?
Ik heb het over de roze kitkat. Ja, inderdaad roze.

De kleur roze komt niet door een chemische kleur stof, maar ze hebben het gemaakt van ruby. Ruby  is een chocolade soort die van zichzelf al een rood-roze kleur heeft. Dit komt door de soort cacaobonnen die ze hebben gebruikt. De roze kitkat ligt nog niet in de winkel, maar sommige foodbloggers hebben hem al wel opgestuurd gekregen. Sommige van hun hebben ook al hun reactie gegeven op instagram. Wat ik vooral las was dat ze de roze chocolade nogal zoet vonden en dat eigenlijk niet vonden passen bij de kitkat. Sommige zeiden zelfs; ‘Geef mij maar gewoon mijn bruine kitkat terug!’ Dus ik ben erg nieuwsgierig geworden.

De kitkat ligt over een klein maandje in de schappen!

Welke chocolade wil jij echt gaan proberen?
Zelf ren ik toch even naar de winkel voor de red velvet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *