#FOODBLOG 47; Vak-allergie

Terwijl ik dit typ vraag ik me af of ik net in de titel een nieuw woord heb bedacht. Vak-allergie, wat bedoel ik daar dan eigenlijk mee. #vak-allergie

Ik wil het hebben over op vakantie gaan met een allergie. Niet om zielig te doen, maar wel om aan te geven dat het lastig is, maar er wel een manier is om hier mee om te gaan.
Ik ga hier namelijk sinds een tijdje ook mee door het leven. Ik ga er mee hand in hand. Net zoals Jip en Janneke, Hans en Grietje en Bert en Ernie, er is alleen één verschil. Hun zijn ook niet nog eens allergisch voor bepaalde voeding en ik wel! #LEANDRAENHAARVOEDSELALLERGIE
Oké, ik moet eerst iets opbiechten. Ik ga dit nu heel stoer zitten typen, maar jullie moeten weten dat ik eigenlijk helemaal niet heel graag op vakantie ga. #SHOCKED
Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk – de eerste drie dagen- en dan is de nieuwigheid eraf en wil ik naar huis. #HOMESICK

Gran Canaria 2017

Geloof me voedsel allergie en heimwee gaan niet echt samen en je wordt niet echt vrienden met je maag. En toch heb ik een relatie en toch wil die wél op vakantie en bestaat een relatie uit geven en nemen. Ik kan je zelfs vertellen dat wij dit jaar zelfs twee keer op vakantie gaan. Ik snap dat je dit dan niet geloofd, maar toch vind ik het heerlijk om er ook tussenuit te gaan. – Terwijl ik dit typ merk ik dat ik het lastig vind om uit te leggen. Heimwee is niet uit te leggen, het is een gevoel. –

Ik merk dan ook echt dat ik op vakantie nóg sneller last heb van mijn maag dan thuis. Je zou denken dat dat komt door alles wat ik dan eet, maar het komt ook zeker omdat ik mij dus druk maak. En waarom? Ik heb alles wat iedereen wil, zon, zee en strand. En toch kan ik er misselijk van worden en dan ook nog met het idee dat ik moet oppassen met wat ik eet.
De heimwee is niet pas gekomen sinds mijn allergieën, ik heb dit al van jongs af aan. Je zou ook denken nu ik ouder wordt, wordt het wel minder, maar dat is dus echt niet zo. Ik kan me nu nog drukker maken om dingen dan toen ik klein was. #SUCKER

Gran Canaria 2017

Ik probeer me niet te druk te maken om mijn eten. Ik weet dat ze er brood, fruit en salades genoeg hebben en dat ik daar een heel eind mee kom. Ben ik daar altijd blij mee? Nee! En al helemaal niet als je de rest wel alles ziet eten. Gelukkig heb ik medicijnen bij en kan ik soms wel het één en het ander proberen. Ik neem vaak ook wat repen mee waarvan ik zeker weet dat ik dat mag. Mocht het zo zijn dat er echt niks is wat ik kan eten of ik heb een keer zin in wat anders, dan heb ik het zelf bij. #FOODIE

Ik kom vaak een heel eind, maar op dat soort momenten hoop je toch dat het allemaal een keer ‘gewoon’ zou kunnen zijn. Maar helaas, ik moet het er mee doen. En ook dat komt wel goed, al blijft het een uitdaging! #VACATIONMODEON 

Aankomende zomer ga ik samen met Nick een weekendje naar Zakynthos in Griekenland. – Lees; Perfect voor mij 4 dagen – En in Oktober wordt het een stukje spannender want dan gaan we met mijn ouders, broertje en schoonzusje naar Egypte. Daar staat het eten niet heel goed aangeschreven, maar nou blijkt dat ik een verklaring bij de huisarts kan halen zodat ik eigen producten – en meer bagage – mee mag nemen. Scheelt toch weer iets! #MEERSCHOENENMEE

Gran Canaria 2017
Lokale markt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *