#FOODBLOG 45; Nie lullen maar SMULlen

Het is en blijft tegenwoordig mijn favoriete onderwerp. Praten over eten, en als er dan in de buurt een Foodtruck festival is MOET ik daar dus bij zijn.

Samen met broertjelief

Uden -waar ik woon- wordt steeds groter. Ze breiden veel uit en de gemeente besteed het aan veel goede dingen. Doordat het dorp steeds groter wordt moeten ze ook dingen organiseren om het te op de kaart te zetten en laat Uden daar nou heel goed in zijn. Kort geleden was een nog een festival langs de deur met de naam UDNZ. Ze vierde dit voor het tweede jaar en ook weer met succes. Ook de tweede editie bleek een topper van een festival te zijn. Erg leuk want het is bij mij om de hoek. Al had mijn broertje het zo lekker gepland om zijn verjaardag op dezelfde dag te vieren. Lekker, zodat hij er zelf ook niet heen kon. haha. Zijn wij daar dit jaar dus niet geweest.

En ook dit jaar organiseren ze een zomer festival met de naam FABULOUS UNITED dat klinkt toch letterlijk als muziek in de oren. Heerlijk! Toffe line-ups en meerdere podia, muziek, drankjes en gezelligheid. En dan was er afgelopen weekend voor de aller eerste editie het SMUL festival. In het grootte sportpark hadden allerlei trucks zich verzameld om er een geslaagd foodtruckfestival van te maken.

TREATZ bubble waffle met Elke

Ik nam de proef – leuke woordspeling in deze blog – op de som en ging er samen met vriendinnen er naar toe. Ze draaide leuke muziek, er kwam een bandje en er was vooral veel en goed eten. Je kon van te voren munten halen en daar kon je eigenlijk overal mee betalen. Bij je eerste drankje kreeg je een SMUL beker. Daar betaalde je 2 munten voor, 1 van die munten betaalde je sowieso extra voor Kika. Wat ik goed vind is dat ze er dan gelijk een doel aan koppelen en daar dus meteen geld voor binnen halen. Je kon je beker blijven wisselen en dan kostte je drinken nog maar 1 munt. 1 munt was overigens € 2,50 . Wat tegenwoordig volgens mij best normaal is of zelfs goedkoop.

BAKKEN OP HAKKEN

Er was voor ieder wat wils. Multi tosti’s, tapas truck, bakken op hakken met lekkere pizza punten. De satéboer, sushi en natuurlijk friet. Dan had je ook nog Treatz, jongens, wat een genot. Je moest er even een uur voor in de rij, maar dan had je me toch ook een lekker toetje. Een warme bubble wafel gevuld met vanille ijs en een topping naar keuze. Ik koos voor de stroopwafel. Er kwamen stukjes stroopwafel op en karamelsaus. Maar er was meer, een kaaskar met heerlijke nacho’s, maar ook voor de mannen ( en vrouwen ) die van vlees houden was er een culinair hoogstandje. Most wanted met 2 varkens draaiend aan het spit. Er hingen lampjes en mensen zaten op picknickkleedjes en genoten met het hele gezin van de zon en de gezelligheid. Zo ook wij. Ik vond het zó leuk en gezellig, dat ik mijn ouders had gevraagd om de dag erna nog een keer mee te gaan. Ook zij genoten er van want ook zij houden van lekker eten. Het is tof dat je deze dingen kunt delen met vrienden en familie. Wat een gezelligheid en wauw, wat werkte het weer lekker mee. Niet te heet, maar precies goed!

Smullen met het gezin

Ik heb er volop van genoten van lekkere eten, de gezelligheid, de muziek en de mensen om me heen. Er hing een goede vibe.
Is dit goed voor mijn afval proces? JA! Ik heb deze –geniet– momenten echt nodig. Even gedachte verzetten en nergens aan denken. Is het eten goed voor mijn afval proces? Nee! Maar ook dat overleven we wel. Ik heb geen last gehad van mijn buik en maandag gingen we gewoon weer goed van start. Heb ik stil gezeten afgelopen weekend, nee ook niet want ik heb gewoon gesport. En jongens, ik heb écht genoten! Dat telt ook! Op naar een nieuwe week en een frisse start!

Met Sharon de bloemetjes buiten zetten!

 

Leandralisious
Ik ben Leandra, het gezicht achter Leandralisious.nl. Ten eerste tof dat je mijn blog bezoekt, ten tweede leer je mij kennen aan de hand van mijn blogs en recepten die ik maak. Laat gerust een berichtje achter, vind ik leuk! Liefs, Leandra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *