#FOODBLOG 41; How it’s going..

Allereerste een hele fijne moederdag aan alle lieve mama’s op de hele wereld. Let’s spread some love!

                                            Moeder&Dochter

En door.. how it’s going.. dat is een beetje de vraag. Ik kreeg leuke reacties op mijn blog van afgelopen woensdag en dat geeft dan ook meteen weer motivatie. Ik vind het leuk om met andere ideeën op te doen en nieuwe dingen te bedenken en ervaringen van andere te horen. Het is toch weer een gevoel van je staat er niet alleen voor. Wel kreeg ik ook wat lief bedoelde bezorgde reacties over mijn blog van woensdag. Dit is niet nodig lieve foodies. Het is puur om mijn lichaam even een boost te geven. Mijn lijf te laten schrikken. Dat hij weer moet gaan werken en niet blijft stil staan. Soms is dit nodig. Mijn lichaam blijkt nogal snel te wennen aan een patroon. Dat merk ik lichamelijk ook meteen. No worries! 

Ik ben nu ongeveer 4 volle dagen bezig met de nieuwe tactiek. En how it’s going.. dat is waar ik het over ga hebben. Want hoe gaat het nu eigenlijk.
Het is dubbel. Aan de ene kant zou ik niet beter moeten weten en aan de andere kant ben ik een enorme twijfel kont. 3 maaltijden per dag horen niet mijn hele dag te beïnvloeden, maar dat doet het nu nog wel. Ik ben bang dat ik te weinig binnen krijg en ben bang honger te krijgen. Ik duw mijn maaltijden zo vol dat ik het niet eens op kan. De eerste dagen stonden ook echt in het teken van: Ik mag het niet, ik wil het! ONZIN! Maar het zat enorm tussen me oren en ik heb er geen gehoor aan gegeven!

Vrijdag was eigenlijk de eerste dag dat ik echt op het werk zou ervaren of ik in mijn ‘kleine’ pauzes wat te eten nodig had.
Ik probeer nu mijn ontbijt te rekken tot mijn eerste ‘kleine’ pauze. Ik kan dan langer door tot mijn lunch en misschien kan ik die dan ook wat minder groot maken. Vrijdag is ook de dag dat ik altijd op het werk eet i.v.m. de koopavond. Ik heb deze week dus weer mijn eigen eten gemaakt. Dat bevalt me prima, maar ik probeer het zo makkelijk mogelijk te houden.

Mijn ontbijtjes bevallen prima. Ze zijn goed gevuld en ik kan er lang op teren. Ik probeer mijn kwark/yoghurt af te wisselen met havermout. En toch blijft het moeilijkste onderdeel de lunch. Dat is het altijd wel geweest. Maar nu voelt het nog een beetje als een obstakel. Het is niet erg ik moet me weg daar een beetje in vinden en dat komt ook goed. Ik bedoel hé, er zijn zat mensen die mij niet na doen! Dikke pluim voor mij! Als ik dit een tijdje volhoud komen er zat nieuwe dingen op mijn pad qua lunch. Ik heb me er ook nog niet echt heel erg in kunnen verdiepen. Al heb ik geen zin om 1,5 maand lang alleen maar salades te eten.

Conclusie; how it’s going.. eigenlijk box ik mezelf er tot nu toe best goed uit. Al zijn we pas 4 dagen bezig dus ik heb nog even te gaan.

Heb jij tips, opmerkingen of ideeën wat betreft mijn nieuwe tactiek? Let me know.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *