#FOODBLOG 40; Een nieuwe tactiek

‘Een nieuwe dag, nieuwe doelen en nieuwe motivatie’ Dat was ongeveer de zin die ik vanmorgen plaatste bij een ontbijt foto op mijn Instagram.

Waarom? Omdat ik gisteren mijn APK weer heb gehad. Ik had een afspraak bij de diëtiste staan.
Het gesprek begint altijd met hoe het de afgelopen periode is gegaan. Dat was op zich wel prima, op een paar punten na. Ik weet heel goed wat ik moet doen en toch ben ik nog steeds beïnvloedbaar door mensen en dingen om me heen. Ik kan heel goed doen dat het me niks doet als mensen weer eens zeggen : ‘Wanneer ga jij nou eens normaal eten?’  maar niets is minder waar. Ook ik trek me dat aan op ten duur.

Wat ik ook merk ik dat ik er snel last van heb als dingen niet gaan zoals ze horen te gaan. Of het nu in persoonlijke kring is of ik heb even een lichamelijke dip.
Ik merk het aan mijn eten en aan mijn gewicht. Het gaat dan niet zo als ik zou willen.

Nadat we dit gesprek gehad hebben gaan we over op het volgende onderdeel. Wegen en meten. Voordat ik naar de diëtiste ging heb ik me thuis gewogen. Gewoon om te kijken hoeveel het zou schelen bij de diëtiste. Een kilo. Ik was thuis een kilo zwaarder dan bij haar. Maar er was wel weer wat af en mijn omvang was hetzelfde. Dat betekent dat ik stabiel ben. En dat is fijn.
Fijner was geweest als er wat meer af zou zijn. En daarom gaan we over op een nieuwe tactiek.

Een tactiek waar ik me even in moet verdiepen. Ik mag namelijk vanaf nu nog maar 3 hoofdmaaltijden per dag. Dat betekent dat ik zowel mijn ontbijt, lunch en diner zo vol moet maken dat ik dus echt heel vol zit en tussendoor niks meer hoef te snacken. Plus daarbij later ontbijten om eerst de vetverbranding aan te zetten i.p.v. mijn ontbijt te verbranden.
Ik ben heel erg benieuwd hoe mijn lichaam daarop gaat reageren. Krijg ik nou echt ‘honger’ dan mag ik snacken met komkommer, tomaatjes, paprika of worteltjes. Daar zitten nauwelijks koolhydraten in dus die kunnen niet worden omgezet in insuline ( suiker ).

Ik ben gisterenavond na de diëtiste nog een half uurtje gaan sporten en daarna ben ik naar huis gegaan om mijn nieuwe weekschema te maken.
Het is even een puzzel en ik denk dat ik mijn weg er even in moet vinden. Ik heb vanmorgen gelijk verse boodschappen gehaald. Ik ben benieuwd wat mijn energie level gaat doen en hoe (snel) mijn lijf er op reageert.

Ik woog steeds ’s morgens en dat scheelt dus bijna 2,5 kg met de weegschaal bij de diëtiste. Ik ga mezelf nu 1 x in de week ’s avonds wegen om te kijken wat dat doet.
Ik zal aankomende zondag een update geven over hoe het me afgelopen dagen is gegaan!
Oké, en nu is het tijd voor mijn lunch. Doei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *