#FOODBLOG 38; Diëten doe je zo!

Ik had een top week qua voeding. Was gelukkig het resultaat op de weegschaal daar ook na. -1,5 kilo volgens mijn weegschaal en dat na een week diëten. Yeay, een rondje water voor iedereen!! Ik was blij dat er wat af was en dat ik het dus weer ergens voor deed. Ik had dus niet voor niks vrijdags en zaterdags alle ongezonde dingen afgeslagen op die feestjes.
Het gekke was zelfs dat er collega’s waren die zeiden: ‘Het gaat goed hé met afvallen? Ik zie het in je gezicht!‘ Gek, want -1,5 kilo zou je niet moeten kunnen zien toch? Hopelijk zie je het de volgende kilo’s wel en ga ik het een beetje volhouden.

De eerste paar dagen waren het zwaarste. Ik ben donderdags begonnen met weer streng op me eten te letten en dan is het vaak vanaf zaterdag t/m maandag het zwaarste. Niet omdat het dan weekend is, maar omdat je dan nog steeds aan ongezonde dingen denkt en je hoofdpijn krijgt omdat je in ‘extra’ suikers mindert. Dit is in elk geval bij mij zo! Als ik die paar dagen eenmaal voorbij ben dan denk ik er ook niet meer zo aan. Ik moet gewoon zorgen dat ik overdag voldoende ‘goede voedingsstoffen’ eet zodat ik geen honger heb en ook niet aan die dingen hoef te denken. Het water drinken scheelt een hele hoop.
Ik raak hier ook echt vol van. Het drinken gaat zelfs zo goed dat ik soms dagen nog amper tel wat ik op heb en als ik dan ’s avonds schrik of ik wel genoeg op heb dan ben ik er allang. Het drinken uit flesjes vind ik het ideaalste. Ik moét er 4 per dag en dan zit ik aan mijn 2 LT. Zo simpel kan het zijn. haha.

Maar, ik hoor je denken: ‘Aii, ze is streng op dieet! Dat gaat ze nooit lang volhouden!’ Nee, dat klopt. Streng diëten houd je nooit lang vol. Je moet een soort van midden weg vinden. Maar zoals iedereen een eigen ‘dieet’ volgt, zo doet ook iedereen dat op zijn of haar manier.
Bij mij werkt het nou eenmaal als ik een tijdje streng voor mezelf ben totdat ik goed resultaat zie en dan mag ik steeds vaker wat extra’s.
Alleen wil ik het nou wat anders gaan aanpakken. Ik wil meer gaan compenseren. Als ik over een tijdje denk: ‘Hmm, dat stukje taart wil ik.’ Dan moet ik extra gaan bewegen. Ook helpen mijn die 10.000 stappen enorm. Ik moet en zal ze per dag halen, maar ik ben er gelukkig ook content mee als ik dat een keer niet haal. Als de meeste dagen maar wel lukken.

Bij onze plaatselijke Jumbo kon je jumbollen winnen als je vertelde wie jou koning was. Ik plaatste een foto van Benji onder bij de reacties en.. 3 x raden? Ik won jumbollen. Ondanks dat ik ze niet lustte waren Nick en mijn schoonouders en maar wat blij mee. Bedankt Jumbo Drossaard.

De gewonnen jumbollen van de plaatselijke JumboAfgelopen vrijdag op KINGSDAY heb ik geen nieuwe kleren gekocht terwijl Nick dat wel deed. Wat ook mag. Aangezien ik 12 van de 12 maanden iets nieuws koop en Nick dat hooguit 1x in de 6 maanden doet. haha! Tja, it’s a girls thing! Ik vond het op dat moment zonde. Stel ik zou afvallen dan heb ik nog meer kleren hangen die te groot zijn. Thank god, vond ik ook weinig leuk dus dat scheelde weer. Dat zijn toch allemaal weer kleine dingetjes die je bewust maken van waar je nou mee bezig bent. En dat is goed. Je weet waar je het voor doet. Al heb ik nog niet echt een bewust doel. We zien wel hoe het loopt.

Tipje;
Wil je nog een keer cheaten deze of volgende week?
Ga als je in de buurt bent dan naar Pure in Uden. Ze hebben een nieuwe kaart met een streetfood lijn. Nick koos daar de hotdog van en ja hoor, we zijn fan!

Streetfood; Hotdog Pure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *