#FOODBLOG 37; Opstapje nodig?

Ik vertelde het allemaal al een klein beetje in de FIT-FOOD-FASHION-FRIDAY van afgelopen week. Het weer doet echt wonderen voor mijn energie en motivatie. Ik gok dat dat trouwens niet alleen voor mij geldt, maar ook voor vele anderen.

Ik ben sinds maandag weer mijn stappen teller gaan dragen en probeer elke dag de 10.000 stappen te halen en tot dus ver wil dat best goed lukken. Mede dankzij het weer natuurlijk. Steeds even op en neer lopen naar de supermarkt en niet de auto nemen als het niet nodig is. Hopelijk houd ik dit ook vol als het weer volgende week wat minder is. Het sporten daar langs gaat ook prima. Ik ben deze week al 2 keer gegaan en misschien ben ik er nu wel weer op het moment dat jij mijn blog leest languit vanuit je bed.

Afgelopen woensdag ben ik gaan lunchen met mijn jarige broertje en aten we nog een ijsje. ‘S avonds had ik heel gepast een bijeenkomst over gezonde voeding van Dietiste Marloes Tiellemans. TOP! Toch stak ik er wat van op en ben ook aan de hand van haar tips aan de slag gegaan. Sinds nu 4 dagen gaat mijn eten prima. Goed, mag ik eigenlijk wel zeggen. Ik heb het helemaal opgepakt en uitgestippeld, nog meer als normaal. Ik weeg zo goed als alles af en pas mijn maaltijden aan waar nodig. Ik had dit opstapje weer even nodig!

Op vrijdagavond eet ik op het werk. We eten dan meestal met alle collega’s een frietje en we hebben wekelijks een menu. Vaak nuttigen we met dit weer een ijsje en zo gaan we de koopavond door. Maar deze week was het anders. Ik besloot zelf mijn eten mee te nemen en geen ijsje te pakken, maar in plaats daar van nam ik zelf wat kwark mee. Zonder buikpijn de koopavond door. Wat fijn!
‘S avonds na het werk had ik een feestje. Nu is het meestal zo dat ik na 21.00uur geen honger meer heb dus als ik thuis kom eet ik ( meestal ) niks meer. Maar als je dan op een feestje bent waar de bitterballen aan je voorbij gaan en de hele avond een schaaltje met nootjes en zoutsticks voor je neus staan is het wel verleidelijk. Maar nee, ik doe het niet en inderdaad ik heb niks gepakt buiten mijn glaasjes water om. Op een paar olijven na dan, maar die zetten we in de categorie ik keur het goed!

Proeflokaal Zuiders Uden

Het is fijn dat als je een knop omzet het je ook echt lukt.
Gisterenavond was het feestje bij mijn ouders thuis. Een gevaarlijker feestje. Een feestje in een huis waar ik overal bij kan. Ik had vrijdagochtend mijn moeder al geappt dat ze geen taart speciaal voor mij hoefde te halen ( lees: ìk mag of lus niet alle taart soorten dus mama haalt voor mij altijd speciaal, hoe lief! )  En ik vroeg of ze in plaats daarvan wat groente mee wilde nemen. Zodat ik dan toch wat kon eten en wel gewoon gezond kon doen.
Toch wil je jezelf niet in alles ontzeggen dus bakte ik vrijdag ochtend al pindakaas-banaankoekjes die ik dan zaterdag avond eventueel mee kon nemen als vervanging van die taart.
Mijlpaal bereikt! Op na volgende week!

Pindakaas-banaankoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *