#FOODBLOG 34; Met de billen bloot

Afgelopen dinsdag was het weer zover. De afspraak met de diëtiste. Een afspraak waar ik altijd naar uitkijk, maar ook spannend vind. Gek eigenlijk want na inmiddels 2 jaar die praktijk in en uit lopen weet ik wat me te wachten staat. Niet alleen daarom is het raar, maar ook omdat ik eigenlijk inmiddels heel goed weet wat ik wel en niet kan doen en waar mijn lijf op reageert.
Deze afspraak stond weer na 2 maanden. In het begin na mijn vorige afspraak ging het meteen weer goed. Ik pakte de draad weer goed op en ging vol met inspiratie aan de slag. Na een wat zwaardere periode. Tot er weer wat gebeurde in prive sfeer en dan wordt je weer een beetje geleefd. Je hebt op zo’n moment niet altijd een keus. Jawel, je hebt altijd een keus alleen niet altijd zin om die keus op dat moment te maken.
Normaal gesproken zou ik als mijn eten niet helemaal is zoals het zou moeten zijn ook stoppen met sporten. Waarom.. geen idee! Maar dat deed ik wel. Dit keer leek het anders en deed ik dat niet. Ik sportte gewoon door. Best goed als ik het zo bekijk. Weer een stapje bij wat en wie ik zijn wil. Niet opgeven!

Nadat ik ‘s middags met nog een groepje andere dames een supermarkt rondleiding kreeg, werd alles weer even op scherp gezet. Wat is nou wel of niet gezond? Veel wist ik al wel, maar zo’n herhaling is altijd wel fijn.
Ik ging gelijk met de Lisanne ( de diëtiste ) mee voor mijn check-up. Zoals altijd bespraken we de afgelopen 2 maanden en werden weer even punten aangehaald. Wat ging goed en waar moeten we aan werken? Lastig want ik weet natuurlijk al veel dus ik weet wel wat ik moet doen.
Ik had natuurlijk een week vakantie en dan mis ik het ritme. Ik eet toch anders en op andere tijden en dat slaat bij mij meteen aan.

Tijd voor de weegschaal. Adem in en uit. Batterij leeg, jammer joh! Haha. Na het verwisselen van de batterij deed hij het weer en was ik benieuwd wat ik zou zien. Kak! Aangeko..afgevallen, wel 1 hele ons! Ik dacht dat ik de vorige keer meer woog, dat was dus niet zo. Fijn! Ook mijn omvang bleef hetzelfde. Gek, dacht ik nog want mijn broeken zakken wel af. Dat komt waarschijnlijk door de krachttraining, mijn spieren worden strakker.
Ik was er heel blij mee. Ik was eindelijk weer eens stabiel. Ik kan je vertellen dat het misschien nog wel meer motiveert als aankomen. Het klinkt misschien raar, maar zo voelt het voor mij wel. Het is een bevestiging dat ik het wel nog steeds kan. We gaan op deze voet verder en dan hopelijk is er over 1,5 maand wat vanaf! Let’s do it!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *