#FOODBLOG 33 ; Sushi Queen

Je kunt bijna geen stad in kijken of je ziet ze wel. Sushi restaurants. Het is hotter dan hot en je ontkomt er niet aan. Zo ook in hier in het mooie Uden. Een etenswaar waar de ene heel hard roept: ‘Gadver, die plakrijst met dat ducktape’ en een ander roept dat ze er een moord voor zouden plegen.

Maar wat is sushi nou eigenlijk?
Het bestaat al jaren lang maar, wist je dat sushi eigenlijk een foutje was. Er waren vroeger weinig manieren om eten lang te bewaren. Ze kwamen erachter dat als ze vis in rijst zouden rollen dat de vis dan langer houdbaar bleef. Deze manier gebruikte ze vooral in Zuidoost-Azië.
Later kwamen er meer opties om je vis langer te bewaren maar, de mensen waren zo gek op de vis in de rijst dat het een culinair hapje werd. De porties werden kleiner en het werd uitgebreid en daarom is de sushi nu zoals hij is.
De basis van de sushi is eigenlijk overal hetzelfde. Het bestaat uit; de rijst, vis of groente en de benodigdheden voor de sushi zelf. Zoals de ‘nori’ het smaakvolle zeewier wat de meeste sushi op zijn plek houd.

Veel mensen denken dat de naam sushi komt van de vis maar, het heeft daar niks mee te maken. De naam sushi heeft te maken met de rijst. Het woord sushi betekend namelijk ‘met azijn bereidde rijst’.

Er schoten steeds meer sushi restaurants uit de grond in Nederland de laatste paar jaar. Alleen bleef Uden nog een beetje achter. Een paar jaar geleden zat er een sushi restaurant, maar die overleefde het niet. Het lijkt alsof het toen nog niet zo ‘populair’ was. Tot in het najaar van 2017. Daar kwamen niet 1 maar 2 sushi restaurants op de proppen in Uden. Maar hoe lekker is het om de sushi thuis te nuttigen en daar was het idee geboren.
Sabine Hermsen – de Groot ( 32 ) vond het tijd voor een nieuwe uitdaging na 11 jaar kinderopvang en door een nu lichamelijke beperking werd ‘gewoon’ werken voor haar niet vol te houden. Maar of stil zitten voor Sabine nou wat is. Nee en dat merkte ze snel genoeg. Voor haar ‘lol’ maakte ze verse sushi en gooide dat op social media en merkte dat dit een succes werd onder de mensen op Facebook. Mensen vroegen of ze het voor hun wilde maken. En daar ontstond het idee. 6 November ’17 werd het officieel, Sushi Queen was geopend en wat levert het haar veel positieve reacties op. Ik kon natuurlijk niet achterblijven als echte sushi liefhebster en ik nam de proef op de som.
Sabine maakte voor mij een bordje met diverse soorten sushi. Ze stuurde mij netjes een berichtje waar en wanneer ik het op kon halen. Ze vroeg wat ik wilde hebben, maar ik wilde me graag laten verrassen.

De sushi is vers en met liefde bereid en dat proef je. Mooie verse producten en een goede prijs – kwaliteit verhouding. Al je wensen zijn bespreekbaar en veel opties zijn mogelijk. Omdat het zo goed gaat en Sabine al weer toe aan een nieuwe prijslijst en bied ze veel aan. Ook heeft ze op de Facebook pagina van Sushi Queen redelijk wat win acties waardoor je een heerlijk bordje kunt winnen.

Mocht je nou niet winnen, maar wel zin hebben in lekkere sushi? Neem dan contact op!

Sushi Queen
Bosschebaan 33 
5401 ZN Uden (gemeente)
06-43865386

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *