FOOD FLASH; Nationale pannenkoekdag

Dit jaar is het de 12de editie van de Nationale pannenkoekdag. De dag is opgericht om de ouderen eens in het zonnetje te zetten en hoe doe je dat nu beter dan met zelfgebakken pannenkoeken. En al helemaal als alle kinderen op de scholen dat organiseren. Er zijn dit jaar maar liefste 1250 scholen die zich hebben ingeschreven en dus mee doen aan Nationale pannenkoekdag.
Ook ik wil natuurlijk niet achterblijven en heb speciaal voor jullie in de keuken gestaan om wat lekkere diverse en makkelijke pannenkoeken te bakken. Je kunt het jezelf natuurlijk zo moeilijk mogelijk maken. Door bijvoorbeeld de ragout zelf te maken ( wat eigenlijk heel makkelijk is, maar manlief hem echt uit blik lekkerder vindt )

Een tip voor de perfecte pannenkoek ( ja, ook de aller eerste ) : Gebruik een pannenkoekenpan met dunne bodem. Zet hem op het vuur en maak daarna het beslag. Je pan wordt dan alvast super heet waardoor de pannenkoeken meteen lukken. 

Meergranenpannenkoek met roomkaas en zalm

– Zalm
– Roomkaas
– Pannenkoek

LETS COOK:
Bak de pannenkoeken zoals je gewend bent. Maak ze met een eigen gemaakt beslag of een beslag uit pak of fles. Laat de pannenkoek een beetje afkoelen en smeer de roomkaas op de pannenkoek. Beleg het met een laagje zalm en rol de pannenkoek op. Snijd de pannenkoek in pakjes en zet ze vast met een prikker. Ook leuk als snack.

Pannenkoek met ragout
Lekker met zelfgemaakte groenten of kip ragout

Meergranenpannenkoek met spek en brie

– Pannenkoeken
– spek
– brie
-honing

LETS COOK:
Bij deze pannenkoek loopt het water al in mijn mond voordat ik ook maar 1 woord getypt heb. Laat de pan heet worden en leg er 2 plakjes ontbijtspek in. JE ziet dat de spek krimpt en gooi daaroverheen de pannenkoekenmix. Laat de pannenkoek bakken en keer om als de bovenkant ‘droog’ kijkt. Leg dan wat plakjes brie op de pannenkoek en je zult zien dat dat op ten duur smelt. Leg de pannenkoek op je bord en doe er een beetje honing overheen en GENIET!

Mexicaanse pannenkoek
Gebruik eens je Mexicaanse taco vulling, maar dan voor op je pannenkoek. 

Pannenkoeken stapel met banaan en honing

– meerdere pannenkoekjes
– banaan
– honing

LETS COOK:
Maak je beslag aan en probeer er kleine pannenkoekjes van te maken. Gebruik eventueel een mal om daar het beslag in te gieten. Bak de pannenkoekjes aan de buitenkant mooi bruin. Leg ze allemaal op elkaar en bekleed hem met plakjes banaan en daaroverheen wat honing.
Je zou voor het idee en de smaak ook 1 banaan aan het beslag toe kunnen voegen door het in de blender te doen en door het beslag heen te mixen. Dan maak je qua smaak meer banaanpannenkoekjes.

Pannenkoek met appel
Snijd de appel in plakjes en bak ze even lekker mee. Doe daar de pannenkoeken mix over en geniet.

Klassieke pannenkoek

– pannenkoek
– stroop
– poedersuiker

LETS COOK:
Zoals de titel al doet vermelden is het een klassieker. De gewone normale pannenkoek. De pannenkoek met gewoon stroop en gewoon poedersuiker. Sommige doen er ook nog gewone suiker overheen, maar dat gaat mij eigenlijk net wat te ver.

Je kunt natuurlijk 1001 pannenkoeken variaties bedenken, maar je moet lekker pakken wat je zelf het lekkerste vindt. Sommige vinden dat pannenkoeken alleen zoet moeten zijn en sommige vinden een hartige pannenkoek het lekkerste. En zo blijkt maar weer dat smaken verschillen.

Doe jij mee aan Nationale Pannenkoekdag? En wat vindt jij de lekkerste pannenkoek die er is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *