FOOD FLASH; Feitjes over eitjes

Omdat het bijna pasen is heb ik even wat feitjes over eitjes opgezocht en ze voor jullie op een rij gezet!

Wat is het verschil tussen witte en bruine eieren?
Blijkbaar komt dit door de kleur van de oorlellen van de kip.
Kippen met witte oorlellen leggen dus witte eieren en kippen met rode oorlellen leggen dus bruine eieren. Klinkt super logisch toch?

Wist je dat we in 2011 we zo’n 192 eieren per persoon per jaar aten. 

Hoe kun je een ei het beste bewaren?
Ik doe dit dus altijd fout. Misschien ook omdat eieren er bij ons echt uit vliegen. Je bewaart ze dus het beste in de doos in de koelkast. Je remt niet alleen de groei van bacteriën, maar je houdt de eieren ook langer vers. Door de eieren in de doos in de koelkast te bewaren drogen de eieren minder snel uit.

Hoeveel calorieën zitten er in een ei?
Eieren zijn caloriearm. Een gemiddeld gekookt eitje bevat 70 kilocalorieën. Het zelfde eitje zou 110 kilocalorieën zijn als je hem bakt.

Wist je dat in een eidooier veel vitamine D zit!?

Een laatste vraag voor jullie;
Wie was er nou eerder? De kip of het ei?

Tip van Dietist Lisanne;
Verschillende mensen reageren nog verbaasd als ze horen dat ze elke dag een ei mogen eten. Daarom nog maar eens op een rijtje waarom deze zo goed zijn!
– Eieren zijn vitaminebommetjes ze bevatten vitamine B11 en B12, vitamine E, vitamine B2, vitamine A en vitamine D.
– Eieren leveren veel proteïne ( 7 gram eiwitten per ei ), hierdoor verzadigen ze erg goed. Handig als een gezond tussendoortje. Na het sporten kan een eitje bijdragen aan je herstel.
– De meerderheid van de bevolking heeft een tekort aan vitamine D, wat essentieel is voor de stimulatie van een gezond immuunsysteem en het voorkomen van kanker. Een ei bevat 41 IE van de 600 IE dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine D.
– Met eieren kun je alle kanten op; koken, bakken, pocheren, in zowel zoete als hartige gerechten. Ook kun je in een omelet of roerei veel groenten verstoppen, zo maak je je eiergerecht nóg voedzamer!

Happy Easter!
Ook Benji is op zijn paasbest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *