Daily Diary

Een nieuwe favoriet?

Met moeders bij Moeders. Een leuke lunchroom in het hartje van Grave. Een lunchroom die helemaal is ingericht in mijn interieur smaak.
De combinatie van industrieel, vintage en modern. Hands up voor dit soort tentjes. Ik hou er toch zo van.

We bestelde na onze tosti nog wat drinken. De Gember Thee Special.
Een theetje die je met gemak zelf maakt.

gemberthee

In een groot glas met kokend water werd een stokje gebracht. Aan dat stokje zat een feestje. De combinatie tussen gember en sinasappel is verrassend.
Niet alleen hoe het eruit ziet, maar ook hoe het smaakt. HEERLIJK! Ik vond dat je de herfst kon proeven ondanks dat het heel fris was.
Om iets meer een zoetere –  maar toch ook bittere – smaak te geven aan de thee was de combinatie van honing met kaneel. #IKBENFAN

Hoe je dit dan maakt?
– gember
-sinasappel
-honing
– kaneel
– kokend water

Men nemen kokend water in een glas. Snijd de gember in plakjes en doe dat ook met de sinasappel. Halveer de sinasappelschijfjes en prik ze om en om met de gember op de prikker.
Doe de honing in een bakje en strooi daar een beetje kaneel in. Schenk daarna het mengsel bij je theetje en genieten maar!

Het is natuurlijk een onwijze beauty om te zien. Als je dit zou doen met koud water en ijsklontjes heb je een ware zomer hit.
Maar door de warmte van het water komen wel de smaken van de gember en sinasappel beter vrij.

Ik ga deze thee zeker vaker drinken. Of ik hem nou daar moet halen of ik maak hem zelf! #NIEUWEFAVORIET
Oh, en dan hebben we het nog niet gehad over het – het water loopt me in de mond – koekje/cakeje wat je erbij kreeg. Zowel bij de cappuccino als de thee #YAY
Dat is me nog eens een lekker hapje tussendoor!

Wat is jou favoriete thee?

Ik ben Leandra, het gezicht achter Leandralisious.nl. Ten eerste tof dat je mijn blog bezoekt, ten tweede leer je mij kennen aan de hand van mijn blogs en recepten die ik maak. Laat gerust een berichtje achter, vind ik leuk! Liefs, Leandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *