Daily Diary

Brillen Blog

Toen ik nog op de basisschool zat en ziek was mocht oma op mij passen. Oma was zo lief om mij de krant voor te laten lezen zodat ik wel nog wat zou leren terwijl ik ziek thuis zat. Terwijl ik aan het lezen was viel het oma op dat ik steeds dichter op de krant ging zitten om te lezen en een paar dagen later zat in bij de opticien in de stoel. 

Ja, ik moest een bril!

Ik draag al een bril sinds ik klein ben. Of ja, ik zou hem elke dag moeten dragen. Dat blijft lastig als kind en puber. Toen der tijd dan, nu is het een hip item, maar toen wilde ik geen bril. Dat hadden anderen toch ook niet. Ik zette steeds vaker mijn bril af en alleen op wanneer het echt nodig was. Na loop van tijd ging ik steeds slechter zien. Steeds als ik op controle moest zag ik slechter, dit door het niet dragen van mijn bril.

Later wist ik dat ik wel moest en ik geen keuze had. Ik heb een reumatische aandoening achter mijn ogen die er voor zorgen dat mijn zicht beetje bij beter slechter wordt als ik er niks aan doe. Er moest dus wat gebeuren. Wat een leuk weetje is, is dat ik de bril eigenlijk alleen maar nodig heb voor links. Links heb ik een – sterkte van -4,25 ( voor veraf ). En rechts zie ik normaal. Dit vinden veel mensen gek en ik moet papa daar de schuld van geven want die heeft dit ook alleen is mijn sterkte afwijking groter.
Sinds toen ben ik mijn bril gaan gebruiken als visite kaartje. Elk jaar koop ik een andere bril. Dit omdat ik het leuk vind om te wisselen en omdat het dus mijn visite kaartje is. Ik draag hem altijd en vind dat hij tegenwoordig gezien mag worden. Ik kies altijd net voor een bril die net wat anders of net wat groter, luxer of gekker is. Dit ben ik!

bril

Dit is mijn allereerste bril en ik hoop dat dit model in was toen ik heb kocht want bah, wat vind ik dit nu lelijk! Veel te smal en te klein. Ik draag zelf liever wat grotere brillen zodat mijn ronde hoofd niet zo opvalt.
De kleur van deze bril is zwart met bordeaux gestreept.

bril

Ja, waarschijnlijk was het montuur in. Ik koos hier als tweede bril bijna het zelfde montuur alleen was deze wat dikker. Ook is dit een kunststofbril en niet van staal dat was de eerste wel.
De kleur van deze bril is zwart met een donkere paarlemoer randje aan de zijkant.

Vanaf deze bril ben ik naar een andere opticien gegaan die tot op de dag van vandaag mijn opticien is. En aangezien ik daar elk jaar wel kom weten ze inmiddels precies wat ik leuk vind. Als ik binnenkom om alleen mijn bril maar schoon te laten maken gaan er minimaal 8 nieuwe brillen op mijn gezicht omdat – dat ook weer wat voor mij is -. Ze hebben altijd specifieke ‘dit is was voor Leandra’ brillen.

Vanaf dit moment ben ik richting het grotere gegaan. Dit is een vierkante bril met afgeronde hoeken. De kleur van deze bril was donker met licht bruin gevlekt. Een heel licht kunststof montuurtje.

Na die bruine bril vond ik het tijd voor wat anders en kocht deze tussendoor van mijn eigen spaargeld. Ik vond de rode kleur zo mooi dat ik hem perse wilde hebben. Na een paar weken was ik de rode kleur beu en besloot met kerst mijn bril in de kleuren met een watervaste zwarte stift. Waarop mijn moeder aan het kerstontbijt zei: ‘Leandra, wat heb je toch voor een zwarte strepen op je gezicht?’ Die avond heb ik de bril nog met zwarte nagellak gelakt. Et Voila! De bril was zwart. Na een tijdje met nagellak remover alles weer eraf gepoetst. Mijn opticien zei hierop: ‘De volgende keer kun je beter textiel verf gebruiken, dat werkt beter’ Bedankt voor de tip Tjeerd!

Dit was misschien wel de meest enge bril die ik kocht. Niet perse vanwege de kleuren als wel voor de witte pootjes. Ik wist dat wit nooit lang wit bleef bij mij, maar de kleur verschillen vond ik zo leuk dat ik de gok waagde. Inmiddels zijn de pootjes aan de binnenkant wat verkleurd voor het verven van mijn haren! haha!

Na alle gekkigheid op een stokje besloot ik voor wat rustigs te gaan. Een grote ronde, zwarte bril. Perfect. Past overal bij en hij is super licht. Inmiddels ook heel erg groot geworden door het afvallen, maar het blijft een topper!

En dan 1 van de klapstukken. Deze bril, echt ik hou er nog steeds heel erg van. Ik vind hem echt super tof en mega neutraal. Toch valt hij op, juist doordat hij doorzichtig is geeft het me een open en vriendelijke blik – als ik dat over mezelf mag zeggen – . Hij geeft me een zachte uitstraling en hij is ideaal te combineren. Ik heb over deze bril mega veel complimentjes gehad.

De bril van nu. Deze bril draag ik nu het meeste van allemaal. Het ligt wel een beetje aan de situatie want soms komen andere beter van pas. De laatste 3 incl. deze pas ik nog goed en daarvan is de sterkte ook hetzelfde. Ik kan dus nog makkelijk afwisselen in mijn stash. Ik ben blij met deze bril hij is fashionable en chique en toch goed draagbaar.
Ik kreeg zelfs vorige week een compliment in een restaurantje dat de bril zo mooi bij mij stond en het zo mooi paste bij mijn gezicht. Thanks, mem!

 

 

 

Ik ben Leandra, het gezicht achter Leandralisious.nl. Ten eerste tof dat je mijn blog bezoekt, ten tweede leer je mij kennen aan de hand van mijn blogs en recepten die ik maak. Laat gerust een berichtje achter, vind ik leuk! Liefs, Leandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *