Bakje ei

Ik vind het leuk om steeds nieuwe dingen te proberen en al helemaal als er een thema aan vast zit. Het koken, bakken en braden van paas recepten is daar één van. Al die vrolijke kleurtjes en lekkere baksels. Vooral ook een feit dat het beter weer wordt en de lente er eindelijk aan komt.
Het gezellige aan al die baksels vind ik eigenlijk nog het opeten ervan en dan het liefst gezellig samen met familie en vrienden. Lekker knus rond de paasbrunch. Oh, heerlijk.
Dit gerecht kan zich ook makkelijk voor doen als heerlijke paas snack. Snel, makkelijk en lekker.

Ingrediënten:
voor 2 stuks
– 4 velletjes bladerdeeg
– 4 plakjes ontbijtspek
– handje geraspte kaas
– 3 eieren
– kruiden naar keuze

LETS COOK:
Leg de velletjes bladerdeeg uit en wacht tot ze volledig zijn ontdooid. Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de velletjes van het bladerdeeg en leg 2 vellen op elkaar. Zorg dat je de plakkerige kanten op elkaar plakt. Rol het bladerdeeg uit tot ongeveer een vierkant van 20 bij 20 cm. Leg ze op het bakpapier en vouw de randjes naar binnen. ( Zodat je een vierkant bakje maakt ) Prik met een vork gaatjes in het deeg. Smeer het bladerdeeg in met een losgeklopt ei.
Leg de plakken ontbijtspek op het bladerdeeg en verdeel daar een beetje geraspte kaas overheen samen met wat kruiden. Leg de bladerdeeg bakjes 12 minuten in de oven. Haal na die 12 minuten de bakjes uit de oven en tik een eitje in het bakje ( probeer het eigeel heel te laten ) en zet de bakjes nog voor 5 minuten terug en wacht tot het ei gestold is. Haal ze uit de oven en top het nog een beetje af met eventueel verse kruiden zoals peterselie.

Je kunt natuurlijk ook nog variëren door er kastanje champignons of evt. groenten zoals courgette op te leggen.

OVEN: 220 graden // 12 – 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *