#9 FOODSTORY; Hoe overleef ik.. levenslang

‘En vanaf toen ging het even niet meer’

Laatste zinnen vorige week
Het was maar 2 gram en mijn omvang was het zelfde, maar het was er wel aan. Vol motivatie ging ik weer naar buiten, maar die motivatie was snel vertrokken.

En vanaf toen ging het even niet meer. Ik bleef afspraak na afspraak, beetje bij beetje weer aankomen. Een grammetje, een kilo en een centimeter.
Ik zag het even niet meer zitten in de zin van deze leefstijl. Ik kreeg zoveel commentaar en zoveel motivatie. Ik wist niet meer of ik nu naar dat engeltje of naar het duiveltje moest luisteren.
Ik had er zoveel voor gelaten. Ik nam mijn eigen eten mee naar barbecues. Ik nam mijn eten mee naar vrienden of naar het werk.
Natuurlijk kreeg ik er ook veel voor terug. De kilo’s die eraf gingen en die gevreesde centimeters die ineens ook sprongen maakte. Maar toch was dat niet genoeg. Ik wist het even niet meer. Ik schaamde me ook.  Steeds appte ik Lisanne of ik onze afspraak kon verzetten omdat het even niet lukte. En dan verzette ik hem niet een week, nee een maand vooruit. Ik begon met mezelf afspraken te maken. ‘Je hoeft pas over 4 weken weer. Dan doe je 2 weken je best en 2 niet zo’ Ja, je snapt dat het zo niet werkt. Ik kreeg weer reumatische aanvallen, ik wilde niet meer sporten en aan gezond eten moest ik helemaal niet denken. Om boe of bah kon ik wel huilen.

Ik ben voor mijn aanvallen naar de huisarts gegaan en ik werd doorgestuurd naar de cesartherapie. Daar zat een vrouw van mijn eigen leeftijd en zij ging mij helpen met mijn houding en een manier om om te gaan met mijn aanvallen. In het eerste gesprek had ze me gelijk te pakken. Het bleek veel dieper te zitten als dat ik in eerste instantie zelf ook dacht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *