#7 FOODSTORY; Hoe overleef ik.. levenslang

In mijn untell story vertel ik je dit keer alles over mijn periode van het begin van mijn strijd tot aan waar ik nu ben en wat er in de toekomst gebeurd.

Laatste zinnen van vorige week
Ik kon niet 24/7 jaren lang blijven presteren. Wonder boven wonder was ik -4,4 kg afgevallen. WHAT! Ik schrok er zelf van, maar was oh, zo gelukkig. Maar dan nog die omvang. Het ding wat ik los had gelaten, maar het toch ook niet leuk vond dat het weer moest.. – 2 cm.. huh!? ‘Zie je wel!’ zei Lisanne. Het komt dus echt vanzelf. Pfhu!

De tijden verstreken en ik kreeg steeds meer complimenten, maar ook steeds meer ‘Pff, dat jij dat volhoud. Ik doe het je niet na!’ Mensen hebben niet echt in de gaten dat ze ook met die ‘complimenten’ je steeds een beetje naar beneden halen. Alsof jij anders bent of omdat je ‘anders’ eet. Terwijl ik dan eigenlijk de enige was die normaal at omdat het gezond was.

Ik kreeg eigenlijk steeds meer last van de mening van andere. In het begin zag iedereen dat je er mee bezig was en hoe langer dat was, hoe meer je kreeg ‘Wanneer ga je nou eens normaal eten?’ Heel lief hoe mensen het ook bedoelen het komt zo niet over voor iemand die hier heel zijn/haar leven mee moet dealen.

In het begin is iedereen met je begaan en ga je echt ergens voor, maar op een gegeven moment wil jij ook wel eens doen wat iedereen doet. Je krijgt ook zin in dat witte broodje filet American of in die boterham met chocolade pasta. Zaterdag avond op de bank met een zak chips.

(29-11-2016) Weer een nieuw weeg moment. Met al die stemmen en meningen in mijn hoofd heb ik door gepakt. Dat bleek ook wel op de weegschaal. -2 kg en ook nog eens -2 cm! HOERA, aan alle andere die het zogezegd niet kunnen!
Lisanne vertelde ook dat het in de winter altijd wat moeilijker ging. Je beweegt misschien wat minder. Je wilt het je zelf wat comfortabeler maken door een keer wat extra’s te pakken. Het zijn en blijven momenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *