#2 FOODSTORY; Hoe overleef ik.. levenslang

In deze serie geef ik antwoord op waar het allemaal begon? Waar loop ik tegen aan? Wat helpt mij? Dit geeft mij motivatie? Meest gestelde vragen. Kortom, wat is nou eigenlijk mijn verhaal?

Ik krijg veel vragen over hoe ik dit volhoud en waarom ik mezelf dit aan doe.
Laten we dit concept FOODSTORY; Hoe overleef ik.. levenslang eens terug kijken naar hoe het bij mij nou allemaal begon, hoe het nu gaat en hoe gaat dit in de toekomst. Deze foodstory’s word mijn persoonlijke dagboek waarin ik jullie een kijkje laat nemen. Dit is mijn persoonlijke levenslang.

Donderdag (14-07-2016) ‘Ik ga zo eerst even naar Lisanne en dan door sporten’ roept mijn broertje vanuit de keuken de kamer in. ‘Lisanne?’ zeg ik eigenlijk wat verontwaardigd. Ik vraag aan mijn broertje wie zij is en hij antwoord ‘mijn diëtiste, die in de sportschool zit.’  Volgens mij keek ik hem nog wat vervreemder aan. Ik vertelde dat hij daar zat om zijn sport voeding een beetje onder controle te krijgen. Hij wilde een richtlijn hebben. Het was ideaal. Hij sportte daar en zij zat daar als diëtiste. Je had eigenlijk gelijk 2 vliegen in 1 klap. ‘Zoek haar maar eens op.’ zei mijn broertje mij. Hij wist natuurlijk allang dat hij mijn interesse had gewekt met het roepen dat hij daar heen ging. Het was niet voor het eerst dat ik weer eens wakker werd geschud om af te vallen.

Wij waren allemaal altijd al wat ‘dikker’ dan de rest. Het is deels bouw en het is deels je voeding. Mijn ouders werkte allebei gewoon fulltime en wij aten daardoor veel met oma. Mijn ouders en oma probeerde ons altijd het goede mee te geven. Maar mijn moeder wist natuurlijk ook gewoon dat wij kinderen waren. Hoe harder zij zou roepen dat wij dat snoepje niet mochten, hoe sneller wij het zelf wel bij de supermarkt zouden gaan halen en het stiekem zouden gaan eten. 

Ik twijfelde niet lang en zocht haar op via Facebook. Met zwetende handjes belde ik Lisanne op. Ik vertelde dat mijn broertje vanavond bij haar een afspraak had en ik die ook graag wilde maken. En gelukkig, dat kon.

Dinsdag (19-07-2016) de dag van de afspraak met de diëtiste. De dag dat het zou beginnen en mijn wereld een beetje anders kleurde. Aan de ene kant in positieve zin en aan de andere kant wist ik nog niet goed wat me te wachten stond.
Ik pakte het meteen goed aan en verwijderde thuis gelijk alle ongezonde dingen en was er klaar voor. Ik vond niks meer een excuus. Ik had de dag ervoor zomer vakantie gekregen en zelfs dat stond me niet in de weg. Ik had met Nick afgesproken dat we die avond nog uiteten zouden gaan en dat ik alles zou eten wat ik lekker vond. Ik was maar wat bang dat ik dadelijk alleen maar dingen moest eten die ik niet echt heel lekker vond. Gek eigenlijk, want ik ben echt wel een ‘alles-eter’.
‘S avonds was het zover. Ik had mijn afspraak. Ik vond het wel een dingetje. Je hoort wel eens dat mensen zich naakt voelen als ze voor het eerst op een podium staan. Nou, ik kan je vertellen, dit voelde precies zo.
Ik leg wel even alles op tafel bij iemand die ik eigenlijk helemaal niet ken…

 

 

Leandralisious
Ik ben Leandra, het gezicht achter Leandralisious.nl. Ten eerste tof dat je mijn blog bezoekt, ten tweede leer je mij kennen aan de hand van mijn blogs en recepten die ik maak. Laat gerust een berichtje achter, vind ik leuk! Liefs, Leandra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *